K receptu
K tomuto jedlu uchovávame uhorky vo vlastnej šťave – čerstvej uhorke. Teraz sme sa naučili robiť stracciatellu, takže nájsť tento syr nie je problém. Jedlo doplní svetlé pesto zo šťaveľových listov, vyprážaných slnečnicových semienok a čerstvých byliniek.
zložitosť: ľahko Porcie: 3BlenderMorenievečeravečeraObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 3 PORCIEsyr stracciatella – 200 šťaveľových pesto – 60 g vyprážané slnečnicové semienka – 20 gredis – 150 jemne osolených gogurtov – 200 gPre jemne solené uhorky: uhorky -300 čerstvých gogure -100 ml plodiny -10 gsoľ -2 korenie -1 gcukor -1 jablčný ocot – 1 ml (pol čajovej lyžičky)Na šťaveľové pesto:šťavel – 50 g rastlinný olej – 10 ml cesnak – 1 strúčik soľ podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky ošúpeme zo šupky a podľa potreby nakrájame. Čerstvú uhorku prepichneme čerstvým kôprom a malým množstvom vody. Vzniknutú čerstvú šťavu precedíme cez sitko a šťavu upravíme podľa chuti soľou, cukrom a jablčným octom. Naplňte uhorky šťavou a nechajte niekoľko hodín lúhovať v chladničke.
Krok 2
Semená opečte na panvici takmer do spálenia. Časť reďkovky nakrájajte na strúhadle čo najtenšie, aby ste vytvorili plátky.
Krok 3
Pripravíme si pesto. Šťavel, cesnak a maslo rozmixujte mixérom v nádobe stojacej na ľade a pridajte trochu soli. Robte to po troškách, aby pesto nestratilo farbu!
Krok 4
Jemne osolené uhorky spolu s marinádou poukladáme na tanier, reďkovky nakrájame na niekoľko častí a poukladáme navrch, nasleduje stracciatella a navrch ešte trochu šťaveľového pesta, opražené slnečnicové semiačka, ozdobíme plátkami reďkovky a bylinkami.
MIMOchodom
Recept poskytol Igor Grishechkin, šéfkuchár reštaurácie Kokoko.