K receptu
Táto polievka je veľmi populárna v krajinách Maghrebu, pretože obsahuje všetko najlepšie, čo je na južnom pobreží Stredozemného mora – čerstvé ryby, paradajky a aromatické koreniny. Samotný šafran niečo stojí…
zložitosť: ľahko Kalórie: 350,21 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 40,43 g / 6,54 g / 30,76BlenderVarenietuniská kuchyňaVečeraVečerapolievkaVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 liter rybieho vývaru alebo vody 800 g filé z tresky 500 g nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave 4 stredné zemiaky 4–6 stoniek zeleru 2 stredné cibule 4–5 strúčikov cesnaku olivový olej 10 g mletej sladkej papriky 5 g šafranu feferónka soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zeler, cesnak a cibuľu nakrájame. Zemiaky nakrájajte na stredné kúsky.
Krok 2
Cibuľu orestujte v hrnci s hrubým dnom na oleji na strednom ohni, kým nezmäkne, 5 minút. K cibuli pridáme cesnak a zeler, smažíme 3 minúty. Pridajte zemiaky a dusíme za stáleho miešania 10 minút.
Krok 3
Pridajte paradajky spolu s tekutinou, varte 10 minút. Potom pridajte korenie, soľ a korenie, zalejte vývarom a varte 5 minút.
Krok 4
Polievku rozmixujte mixérom
Krok 5
Rybie filé nakrájame na porcie a vložíme do polievky, povaríme 5–7 minút, dochutíme feferónkou a olivovým olejom.