Tuniská rybacia polievka s paradajkami

K receptu

Táto polievka je veľmi populárna v krajinách Maghrebu, pretože obsahuje všetko najlepšie, čo je na južnom pobreží Stredozemného mora – čerstvé ryby, paradajky a aromatické koreniny. Samotný šafran niečo stojí…

zložitosť: ľahko Kalórie: 350,21 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 40,43 g / 6,54 g / 30,76BlenderVarenietuniská kuchyňaVečeraVečerapolievkaVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 liter rybieho vývaru alebo vody 800 g filé z tresky 500 g nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave 4 stredné zemiaky 4–6 stoniek zeleru 2 stredné cibule 4–5 strúčikov cesnaku olivový olej 10 g mletej sladkej papriky 5 g šafranu feferónka soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zeler, cesnak a cibuľu nakrájame. Zemiaky nakrájajte na stredné kúsky.

Krok 2

Cibuľu orestujte v hrnci s hrubým dnom na oleji na strednom ohni, kým nezmäkne, 5 minút. K cibuli pridáme cesnak a zeler, smažíme 3 minúty. Pridajte zemiaky a dusíme za stáleho miešania 10 minút.

Krok 3

Pridajte paradajky spolu s tekutinou, varte 10 minút. Potom pridajte korenie, soľ a korenie, zalejte vývarom a varte 5 minút.

Krok 4

Polievku rozmixujte mixérom

Krok 5

Rybie filé nakrájame na porcie a vložíme do polievky, povaríme 5–7 minút, dochutíme feferónkou a olivovým olejom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik