Zapečené paradajky s kozím syrom

K receptu

K paradajkám pridajte rukolu a kukuričný šalát s krutónmi – dopadne to skvele!

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 25 minRúraPečenieHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE12 stredných Baku paradajok 250–300 g tvrdého kozieho syra 300 g mascarpone 40 g strúhaného parmezánu 4–5 sušených paradajok 3 strúčiky cesnaku 4 vetvičky petržlenovej vňate 2 polievkové lyžice. l. strúhanka alebo strúhanka olivový olej, soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Z paradajok odrežeme vrchnú tretinu. Ostrou lyžicou opatrne vyškrabte vnútro paradajok, zbavte ich semienok a blany (nebudú potrebné). Vnútro paradajok osolíme a šupku na niekoľkých miestach napicháme špáradlom.

Krok 2

Sušené paradajky nakrájame nadrobno. Petržlenovú vňať nakrájajte na veľmi tenké plátky a odložte. Listy spolu s cesnakom nakrájame nadrobno, zmiešame so sušenými paradajkami, mascarpone a strúhaným kozím syrom. Dochutíme soľou a korením.

Krok 3

Rúru predhrejeme na 180°C. Petržlenovú vňať zmiešame s parmezánom a strúhankou. Pridajte 1-2 lyžice. l. olivový olej, trochu soli a korenia.

Krok 4

Paradajky naplníme syrovou zmesou a navrch posypeme strúhankou a parmezánom. Paradajky vložte do pekáča vystlaného pergamenom a vložte do stredu rúry na 10-15 minút. Podávajte horúce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik