K receptu
K paradajkám pridajte rukolu a kukuričný šalát s krutónmi – dopadne to skvele!
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 25 minRúraPečenieHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE12 stredných Baku paradajok 250–300 g tvrdého kozieho syra 300 g mascarpone 40 g strúhaného parmezánu 4–5 sušených paradajok 3 strúčiky cesnaku 4 vetvičky petržlenovej vňate 2 polievkové lyžice. l. strúhanka alebo strúhanka olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Z paradajok odrežeme vrchnú tretinu. Ostrou lyžicou opatrne vyškrabte vnútro paradajok, zbavte ich semienok a blany (nebudú potrebné). Vnútro paradajok osolíme a šupku na niekoľkých miestach napicháme špáradlom.
Krok 2
Sušené paradajky nakrájame nadrobno. Petržlenovú vňať nakrájajte na veľmi tenké plátky a odložte. Listy spolu s cesnakom nakrájame nadrobno, zmiešame so sušenými paradajkami, mascarpone a strúhaným kozím syrom. Dochutíme soľou a korením.
Krok 3
Rúru predhrejeme na 180°C. Petržlenovú vňať zmiešame s parmezánom a strúhankou. Pridajte 1-2 lyžice. l. olivový olej, trochu soli a korenia.
Krok 4
Paradajky naplníme syrovou zmesou a navrch posypeme strúhankou a parmezánom. Paradajky vložte do pekáča vystlaného pergamenom a vložte do stredu rúry na 10-15 minút. Podávajte horúce.