K receptu
Hnedá ryža je jednou z najzdravších a najzdravších potravín na Zemi. Bohužiaľ nie sme zvyknutí na jeho chuť a textúru. Tento šalát je skvelý spôsob, ako začať s hnedou ryžou.
zložitosť: priemer Porcie: 6 varenie: 1 hodina 30 minútVareniePraženievečeraPopoludňajšie občerstvenievečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1,5 šálky hnedej basmati ryže 100 g mrazeného zeleného hrášku 1 veľká červená paprika 1 veľká žltá paprika 1 malá mrkva 1 stredná uhorka 1 zväzok zelenej cibule 5-6 vetvičiek petržlenu 2 strúčiky cesnaku 1 limetka olivový olej Soľ, čerstvo mleté čierne korenie Pražené lieskové orechy na podávanie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ryžu vo veľkom hrnci zalejte 3 šálkami vriacej vody, osoľte, premiešajte, prikryte a varte na miernom ohni 25 minút. Potom panvicu zabaľte do prikrývky a nechajte ryžu 1 hodinu vychladnúť.
Krok 2
Hrášok zalejte vriacou vodou a nechajte 5 minút odstáť. Scedíme v cedníku. Uhorku a ošúpanú sladkú papriku nakrájame na malé kocky.
Krok 3
Mrkvu ošúpeme a pomocou noža nakrájame na tenké prúžky. Stuhy prestrihnite na polovicu na kúsky, ktoré sa dajú ľahko jesť.
Krok 4
Zelenú cibuľu nakrájajte na tenké krúžky, nasekajte petržlenovú vňať a odstráňte tvrdé stonky. V miske zmiešame ryžu s pripravenou zeleninou a bylinkami.
Krok 5
Na prípravu dresingu ošúpeme a nasekáme cesnak. Semená kôpru smažte na suchej, vyhrievanej panvici na 30 sekúnd.
Krok 6
Olej zmiešame s cesnakom, limetkovou šťavou a kôrou, dochutíme korením a soľou. Šalát si oblečte. Pred podávaním posypte nasekanými orechmi.