K receptu
Toto jedlo je založené na troch známych a cenovo dostupných produktoch: zubáč, tekvica a čerstvá uhorka. Pri šikovnom použití tvoria harmonickú trojicu, ktorá sa môže stať súčasťou rodinnej večere alebo večere. Mimochodom, zeleninovú zložku môžete aktívne používať na podávanie iných jedál. Mix tekvice, uhorky a smotany sa bude perfektne hodiť napríklad ku kuraciemu či morčaciemu mäsu.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 1 hodinaPečenieVečeraVečeraHlavný chodPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 4 PORCIE600 g filet zo šťuka 120 g tekvicovej dužiny 200 g uhoriek 200 ml smotany s obsahom tuku 33–35 % 4 prepeličie vajíčka 40 g vyprážaných lieskových orieškov 60 g červeného kaviáru 80 g rastlinného oleja 40 g masla pol citróna, soľ, čerstvo mletá čierne korenieNa omáčku:80 ml smotany s obsahom tuku 33-35% 20g ruskej horčicePre kôprový olej:100 gramov kôpru 100 ml rastlinného oleja, najlepšie extra panenského olivového oleja s jemnou vôňou Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vopred pre zelený olej rozmixujte kôpor (stonky a listy) so 100 ml rastlinného oleja v mixéri. Pred použitím necháme vylúhovať a precedíme.
Krok 2
Šťuka nakrájame na 4 rovnaké kúsky s hmotnosťou približne 150 g, osolíme, okoreníme a polejeme bohato citrónovou šťavou.
Krok 3
Tekvicu nakrájame na malé kocky približne 3×3 mm, uhorku pozdĺžne prekrojíme na 4 kusy a odstránime jadierka. Dužinu nakrájajte na kocky, rovnako ako tekvicu.
Krok 4
Prepeličie vajcia uvaríme. Aby ste to urobili, keď voda vrie, znížte vajcia a varte presne 2 minúty 15 sekúnd. Okamžite odstráňte z tepla a zakryte veľmi studenou tečúcou vodou. Vajcia budú uvarené namäkko.
Krok 5
Na panvici zohrejte rastlinný olej a filé opečte 2 minúty z každej strany, počnúc kožou. Rybu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 8-10 minút.
Krok 6
Kým sa šťuka varí, pripravte si prílohu a omáčku. Tekvicu opečte na masle 2 minúty. Pridáme uhorku a hneď zalejeme smotanou a soľou. Za stáleho miešania smotanu odparujte, kým z nej nevznikne hustá kaša, 2-3 minúty. Týmto spôsobom prípravy prílohy bude tekvica krémová a uhorka bude chrumkavá a svieža.
Krok 7
Na omáčku zmiešajte v hrnci smotanu a horčicu. Dochutíme soľou a korením. Zahrejte, priveďte na úplný začiatok varu. Odstráňte z tepla.
Krok 8
Pri podávaní položte zmes uhoriek a tekvice do stredu hlbokého taniera a na vrch položte zubáča. Vajíčko rozrežte na polovicu a položte na rôzne strany. Lieskové orechy nasekajte širokou stranou noža a trochou posypte tekvicu. Jedlo ozdobíme zeleným maslom, horčicovou omáčkou a červeným kaviárom.
MIMOchodom
Vyvinutý a poskytnutý recept Yuri Kovalchuk, šéfkuchár reštaurácie Ogurets v Suzdale