K receptu
Lahodný baklažán a nový zemiakový kastról je vyrobený z dostupných letných surovín. Môže byť pripravený pre rodinu na obed alebo večeru. Pripravte sa a pomôžte si! Bude to chutné!
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 35 min Pridať. čas: 40 minRúraVareniePraženiePečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbaklažány 1 – 2 ks nové zemiaky 6 ks paradajky 100 g masla 10 ks rastlinného oleja 3 polievkové lyžice čerstvého mletého čierneho korenia podľa chutiNa plnenie:mlieko 100 ml majonéza 100 vajec 1 ks čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Umyte zemiaky. Varte v plášti do polovice varenia. Zemiaky ochlaďte do tepla, ošúpte ich a nakrájajte na tenké plátky.
Krok 2
Baklažán umyte, osušte, nakrájajte na tenké plátky. Ak je baklažán veľký, stačí jeden, a ak je stredne veľký, môžete si vziať 2 kusy.
Krok 3
Na panvici zohrejte rastlinný olej. Smažte baklažány z oboch strán do zlatista.
Krok 4
Zapekaciu misu vymastíme kúskom masla. Syr nastrúhajte na strednom strúhadle. Na panvicu položte hrnčeky so zemiakmi, jemne posypte soľou a korením.
Krok 5
Zemiaky posypeme 1/3 strúhaného syra.
Krok 6
Vložte vyprážané baklažánové hrnčeky do panvice. Pridajte trochu soli a korenia.
Krok 7
Posypte baklažány polovicou zvyšného strúhaného syra.
Krok 8
Paradajky umyte a osušte. Zo stonky vystrihneme priestor a nakrájame na tenké kolieska.
Krok 9
Vložte plátky paradajok do formy.
Krok 10
Na naplnenie kombinujte mlieko, majonézu, vajce, korenie, šľahajte do hladka.
Krok 11
Nalejte náplň do formy. Kastról posypeme zvyšným syrom.
Krok 12
Tymián umyjeme, osušíme, otrháme lístky a posypeme kastról. Vložte kastról do rúry predhriatej na 180 °C na 30–35 minút.
Krok 13
Vyberte panvicu z rúry.
Krok 14
Podávajte kastról horúci. Nakrájajte na porcie a ozdobte obľúbenými bylinkami. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Zemiaky na kastról je možné piecť aj v rúre do polovice varenia.
UŽITOČNÉ RADY
Ak chcete, môžete do náplne na baklažán a nový zemiakový kastról pridať cesnak a obľúbené bylinky.