K receptu
Toto jedlo nie je potrebné soliť.
zložitosť: ľahko Kalórie: 197,07 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 2,41 g/13,60 g/16,26arménska kuchyňaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g zemiakov 1 malá mladá cibuľa 1 malá sladká paprika 1 stredne zrelá paradajka 1 stredný zväzok (50 g) zmiešané bylinky (kôpor, petržlenová vňať) 80 g rozpusteného masla soľ, voliteľné Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska. V hlbšom hrnci rozohrejeme olej a opražíme cibuľu do zlatista.
Krok 2
Zemiaky a papriku ošúpeme a nakrájame na plátky. Položte na cibuľu a pridajte toľko vody, aby sotva pokrývala zeleninu. Priveďte do varu, na miernom ohni povarte 10 minút.
Krok 3
Paradajku nakrájame na plátky. Nakrájajte zeleň. Vložte paradajky a bylinky do hrnca so zeleninou a dusíme, kým nie sú zemiaky pripravené.