K receptu
Teplý šalát a zároveň absolútne letný. Zapečená cuketa, šťavnaté plátky paradajok, slaný syr – spája všetko, čo máme radi. Urobme si tento rýchly a jednoduchý šalát častejšie, zvýši vašu náladu, ale nie počet kalórií, ktoré zjete.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 25 minHlavný chodŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 stredné cukety 200 g syra feta alebo syra Adyghe 120 g plnotučnej kyslej smotany 1 malý zväzok zmiešanej zeleniny (petržlen, cibuľka, kôpor, bazalka alebo estragón) oliva a maslo 100 g múky 1 lyžička. suché provensálske bylinky, čerstvo mleté čierne korenie 2 veľké sladké paradajky 1 malá sladká červená cibuľa Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nakrájajte zeleň. Rozdrvte syr (ak ide o syr Adyghe, pridajte trochu soli), zmiešajte s bylinkami a kyslou smotanou a korením.
Krok 2
Cuketu prekrojíme pozdĺžne na polovicu a potom priečne na plátky s hrúbkou 1-1,5 cm.
Krok 3
Múku zmiešame s provensálskymi bylinkami, pridáme trochu soli a korenia. Cuketu postrúhame v múčnej zmesi.
Krok 4
Vo veľkej panvici rozohrejeme zmes masla a olivového oleja v pomere 1:1. Z cukety otraste múku a opečte v dávkach v jednej vrstve na panvici, kým nie sú z oboch strán zlatohnedé.
Krok 5
Hotovú cuketu dáme do misky a potrieme zmesou syra a kyslej smotany.
Krok 6
Paradajky nakrájame na plátky, cibuľu na kolieska. Premiešame a položíme na cuketu.