Cuketa s paradajkami a syrom

K receptu

Teplý šalát a zároveň absolútne letný. Zapečená cuketa, šťavnaté plátky paradajok, slaný syr – spája všetko, čo máme radi. Urobme si tento rýchly a jednoduchý šalát častejšie, zvýši vašu náladu, ale nie počet kalórií, ktoré zjete.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 25 minHlavný chodŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 stredné cukety 200 g syra feta alebo syra Adyghe 120 g plnotučnej kyslej smotany 1 malý zväzok zmiešanej zeleniny (petržlen, cibuľka, kôpor, bazalka alebo estragón) oliva a maslo 100 g múky 1 lyžička. suché provensálske bylinky, čerstvo mleté ​​čierne korenie 2 veľké sladké paradajky 1 malá sladká červená cibuľa Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Nakrájajte zeleň. Rozdrvte syr (ak ide o syr Adyghe, pridajte trochu soli), zmiešajte s bylinkami a kyslou smotanou a korením.

Krok 2

Cuketu prekrojíme pozdĺžne na polovicu a potom priečne na plátky s hrúbkou 1-1,5 cm.

Krok 3

Múku zmiešame s provensálskymi bylinkami, pridáme trochu soli a korenia. Cuketu postrúhame v múčnej zmesi.

Krok 4

Vo veľkej panvici rozohrejeme zmes masla a olivového oleja v pomere 1:1. Z cukety otraste múku a opečte v dávkach v jednej vrstve na panvici, kým nie sú z oboch strán zlatohnedé.

Krok 5

Hotovú cuketu dáme do misky a potrieme zmesou syra a kyslej smotany.

Krok 6

Paradajky nakrájame na plátky, cibuľu na kolieska. Premiešame a položíme na cuketu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik