K receptu
Plnená cuketa je útulné letné jedlo, do plnky môžete dať všetko, čo dozrelo v záhrade. Skúste pridať paradajky, papriku a dobrý, rustikálny tvaroh. A so zlatohnedou kôrkou sušienok a píniových orieškov to bude obzvlášť chutné.
zložitosť: priemer Kalórie: 392,76 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 13,89 g/21,44 g/36,94Hlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 malé cukety 1 cibuľa 4 malé sladké paradajky 1 paprika 2 polievkové lyžice. l. olivy alebo čierne olivy bez kôstky 2 strúčiky cesnaku 1 čili paprička 130 g dobrého nízkotučného tvarohu 75 g strúhanky 75 g píniových orieškov olivový olej na vyprážanie malý zväzok petržlenovej vňate korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cuketu rozrežte pozdĺžne na polovicu, pomocou noža alebo lyžice opatrne odstráňte jadro, aby ste vytvorili lodičku. Jadierka zatiaľ odložíme bokom, cuketu posypeme soľou, korením, olivovým olejom a vložíme do rúry predhriatej na 200˚C na 8–10 minút.
Krok 2
Paradajky rozrežte na polovicu, lyžičkou odstráňte jadro so semienkami a dužinu nakrájajte na malé kocky. Nakrájajte papriku na rovnaké kocky, odstráňte semená a blany. Nakrájajte aj olivy, cibuľu a jadierka cukety (ak sú semienka príliš veľké a tvrdé, vyberte ich). Chilli papričky zbavte semienok a nasekajte nadrobno. Nakrájajte cesnak. Zmiešajte všetku zeleninu a smažte na olivovom oleji, kým nebude mäkká a zlatohnedá, 7-10 minút.
Krok 3
Zeleninu zmiešame s maslom z panvice s tvarohom. Vmiešame polovicu nasekanej petržlenovej vňate, píniové oriešky a strúhanku. Ochutnajte náplň a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
Krok 4
Vzniknutou plnkou naplníme polovice cukety. Posypeme strúhankou, pridáme štipku korenia a soli a zvyšné píniové oriešky. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme zvyšnou nasekanou petržlenovou vňaťou (pár lístkov si odložíme na ozdobu). Pečte v rúre ďalších 15 minút. Podávame posypané zvyšnou petržlenovou vňaťou.