Cuketová milánska

K receptu

Toto je cesnakové a pikantné zeleninové jedlo! Je veľmi jednoduché a nenáročné na prípravu a ako ukazuje prax, mnohým sa to páči.

zložitosť: ľahko Kalórie: 229,37 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 2,75 g/13,43 g/22,51PraženieDusenie, chradnutieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIEcuketa (alebo cuketa) – 2 ks cibuľa – 2 ks olivový olej – 3 lyžice. l. chilli paprička (malý struk) – 1 ks omáčka Wok (na vyprážanie) – 1 polievková lyžica. l. bazalka (zelená) – 1 zväzok paradajková pasta – 1 polievková lyžica. l.cukor (voliteľné) – 1 polievková lyžica. l. bobkový list – 1 ks mletá sladká paprika – 1 štipka suché biele víno – 3 lyžice. l.soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cuketu umyjeme, zbavíme stopky a nakrájame na plátky.

Krok 2

Paradajky opláchnite horúcou vodou, odstráňte šupku a nakrájajte na plátky.

Krok 3

Cibuľu ošúpeme, opláchneme a nakrájame na tenké polkruhy. Strúčik cesnaku ošúpeme a nasekáme nadrobno. Chilli papričky zbavte semienok a nakrájajte na kolieska.

Krok 4

Na panvici rozohrejeme olivový olej a 3 minúty opekáme feferónky a cesnak. Potom vyberte zeleninu a nechajte olej.

Krok 5

Na cesnakový olej položte cuketu, paradajky a cibuľu.

Krok 6

Pridajte wok omáčku (alebo sójovú omáčku) a smažte 3 minúty, nezabudnite miešať zeleninu. Bazalku umyte, otraste z nej vodu, otrhajte lístky a nasekajte nadrobno. Pridajte do panvice spolu s paradajkovou pastou a bobkovým listom, premiešajte.

Krok 7

Zeleninu posypeme paprikou a soľou. Môžete pridať štipku cukru a zeleninu dusiť na miernom ohni do mäkka. Potom vyberte bobkový list a zeleninu zalejte vínom, premiešajte a priveďte do varu.

Krok 8

Dobrú chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik