K receptu
Toto je cesnakové a pikantné zeleninové jedlo! Je veľmi jednoduché a nenáročné na prípravu a ako ukazuje prax, mnohým sa to páči.
zložitosť: ľahko Kalórie: 229,37 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 2,75 g/13,43 g/22,51PraženieDusenie, chradnutieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIEcuketa (alebo cuketa) – 2 ks cibuľa – 2 ks olivový olej – 3 lyžice. l. chilli paprička (malý struk) – 1 ks omáčka Wok (na vyprážanie) – 1 polievková lyžica. l. bazalka (zelená) – 1 zväzok paradajková pasta – 1 polievková lyžica. l.cukor (voliteľné) – 1 polievková lyžica. l. bobkový list – 1 ks mletá sladká paprika – 1 štipka suché biele víno – 3 lyžice. l.soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cuketu umyjeme, zbavíme stopky a nakrájame na plátky.
Krok 2
Paradajky opláchnite horúcou vodou, odstráňte šupku a nakrájajte na plátky.
Krok 3
Cibuľu ošúpeme, opláchneme a nakrájame na tenké polkruhy. Strúčik cesnaku ošúpeme a nasekáme nadrobno. Chilli papričky zbavte semienok a nakrájajte na kolieska.
Krok 4
Na panvici rozohrejeme olivový olej a 3 minúty opekáme feferónky a cesnak. Potom vyberte zeleninu a nechajte olej.
Krok 5
Na cesnakový olej položte cuketu, paradajky a cibuľu.
Krok 6
Pridajte wok omáčku (alebo sójovú omáčku) a smažte 3 minúty, nezabudnite miešať zeleninu. Bazalku umyte, otraste z nej vodu, otrhajte lístky a nasekajte nadrobno. Pridajte do panvice spolu s paradajkovou pastou a bobkovým listom, premiešajte.
Krok 7
Zeleninu posypeme paprikou a soľou. Môžete pridať štipku cukru a zeleninu dusiť na miernom ohni do mäkka. Potom vyberte bobkový list a zeleninu zalejte vínom, premiešajte a priveďte do varu.
Krok 8
Dobrú chuť!