K receptu
Skúšali ste už jesť cuketu surovú? Potom začnite s týmto šalátom! Majte však na pamäti, že sa k nej hodia len tie najmladšie „mliečne“ cukety, keď do konca leta vyrastú a zhrubnú, v čerstvej podobe už pre nás nebudú zaujímavé. Medzitým môžete nakladané tenké stužky cukety – chrumkavé, jemné a jemne pikantné – doplniť zrelými sladkými paradajkami a kukuricou. Tento šalát má úžasný efekt a neobsahuje absolútne žiadne kalórie, ako stvorený na horúce leto.
zložitosť: ľahko Kalórie: 283,51 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 6,41 g/12,61 g/36,03ŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 malá cuketa citrónová šťava 2 polievkové lyžice. rastlinný olej 1 šálka čerstvých kukuričných zŕn 6 malých paradajok 2 polievkové lyžice. l. nasekaná zelenina jemná morská soľ 1/2 lyžičky. cukor 1 lyžička paprika, čierna alebo biela Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cuketu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky, pričom jadro necháme neporušené. Položte stuhy na mriežku, posypte soľou, zakryte filmom a nechajte 1 hodinu.
Krok 2
Z klasov nakrájajte kukuričné zrná, vložte ich do vriacej vody a varte 3 minúty. Scedíme v cedníku, prepláchneme studenou vodou a položíme na obrúsky.
Krok 3
Paradajky umyte a nakrájajte na tenké plátky. Zmiešajte citrónovú šťavu, cukor, korenie, soľ a rastlinný olej. Cuketu roztlačíme a dáme do misky. Pridajte kukuricu a paradajky. Šalát premiešame a okoreníme.