Donské ucho

K receptu

Znalci si určite všimnú, že pravá donská rybacia polievka sa varí na ohni, a to len z čerstvo ulovenej ryby a vždy s vodou práve z tej rieky. Nebudeme namietať, najmä preto, že na základe historických skutočností je to skutočne tak. S čerstvo ulovenou rybou nemožno inak než súhlasiť: jej chuť je radikálne odlišná od chuti rozmrazenej ryby z obchodu. Čo sa týka riečnej vody, tá sa dá asi ešte nahradiť dobrou pitnou vodou. Vo všeobecnosti, ak výlet na Don nie je súčasťou vašich plánov, pripravte si rybiu polievku doma podľa receptu uvedeného nižšie. Uvidíte: všetci budú šťastní!

zložitosť: priemer Kalórie: 443,88 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 2 hodiny Použité: 85,32 g/3,91 g/16,54Varenieruská kuchyňaVečerapolievkaVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ2 stredné šťuky 6 ostriežov riečnych, veľkých karasov alebo hlavátov 6 – 8 stredných zemiakov 5 – 6 stredných paradajok 1 stredná mrkva 2 stredné cibule zväzok byliniek (kôpor, petržlen, zelená cibuľa) 2 bobkové listy 5 hrášok čierneho a nového korenia soľ , čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na rybaciu polievku pripravte vývar. Rybu vypitvame a vyberieme žiabre. Zubáčom odrežte hlavy a chvosty. Pozdĺž chrbta urobte rez a šťuku vyfiletujte. Odrežte filé z kože. Kosti, hlavy, chvosty a bidielka vložte do veľkého hrnca, pridajte 3,5 litra vody a položte na oheň. Keď voda vrie, odstráňte penu pomocou štrbinovej lyžice a znížte teplotu.

Krok 2

Odstráňte hornú vrstvu kože z cibúľ a nakrájajte na polovicu. Vložte reznou stranou nadol na rozpálenú suchú panvicu a krátko opečte, kým povrch nezhnedne. Cibuľu preložíme do vývaru, získa tak krásnu zlatistú farbu. Vývar z rybacej polievky varte 1 hodinu na miernom ohni.

Krok 3

Hotový vývar precedíme cez jemné sitko alebo niekoľko vrstiev gázy do čistého hrnca. Oddeľte dužinu od kostí. Kosti už nebudeme potrebovať, môžeme ich vyhodiť.

Krok 4

Filet z šťuka nakrájame na veľké porcie. Zemiaky a mrkvu ošúpeme, mrkvu nakrájame na plátky, zemiaky necháme v celku. Paradajky zalejte vriacou vodou a nechajte 30 sekúnd. Opláchnite studenou vodou a zlúpnite pokožku. Paradajky nakrájajte na malé kocky (ďalšou možnosťou je dať si do ucha celé cherry paradajky).

Krok 5

Vývar privedieme do varu, pridáme soľ a zemiaky. Po 5 min. pridajte mrkvu, bobkový list a korenie. Po ďalších 10 minútach. pridajte ryby a paradajky a rybiu polievku varte ešte asi 10 minút, kým sa zemiaky neuvaria.

Krok 6

Don Ukha stiahneme z ohňa, vyberieme bobkový list a pridáme nadrobno nasekané bylinky. Panvicu prikryte pokrievkou a nechajte 10-15 minút. Po určenom čase sa môže rybacia polievka podávať.

UŽITOČNÉ RADY

Upozorňujeme, že rybí vývar na rybiu polievku Don by sa mal variť na miernom ohni, pri veľmi miernom vare. V tomto prípade bude tekutý základ polievky priehľadný.

MIMOchodom

Donskú rybiu polievku možno pripraviť z ostrieža, ako navrhujeme v našom recepte, ako aj z kapra. Za vyskúšanie určite stojí aj druhá možnosť: vývar s touto rybou je veľmi sýty a aromatický.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik