Egrešový a malinový kompót
K receptu
Príprava egrešového a malinového kompótu je taká jednoduchá ako lúskanie hrušiek: nemusíte kupovať veľa bobúľ, nemusíte stáť pri sporáku. Bobule zalejte vriacou vodou, sirup priveďte do varu a na 10 minút priskrutkujte veko na nádobe. A potom v zime si môžete vychutnať úžasný nápoj.
zložitosť: ľahko Kalórie: 123,13 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 30 min Pridať. čas: 24 hodín Použité: 0,40 g/0,18 g/30,46PrázdnePiteVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU2 šálky egrešov 2 šálky malín 300 g cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte bobule na egrešový a malinový kompót. Maliny roztriedime a zbavíme stopiek. Z egrešov odrežeme stonky, umyjeme ich v studenej vode a scedíme v cedníku. Ak je to možné, maliny radšej neumývajte.
Krok 2
Vložte egreše a maliny do sterilizovanej trojlitrovej nádoby a zalejte vriacou vodou až po hrdlo. Zakryte sterilizovaným kovovým vekom a nechajte 5 minút pôsobiť.
Krok 3
Nalejte vodu z nádoby do hrnca, pridajte cukor a zapálte. Miešajte, kým sa cukor nerozpustí a priveďte sirup do varu 5 minút.
Krok 4
Bobule znova zalejte vriacim sirupom a nádobu ihneď uzavrite vekom. Otočte nádobu hore dnom na zloženú utierku a skontrolujte tesnosť veka.
Krok 5
Nádobu s kompótom dobre zabaľte do prikrývok alebo prikrývok a nechajte 24 hodín egrešový a malinový kompót.
UŽITOČNÉ RADY
Egrešový a malinový kompót je výbornou voľbou pre tých, ktorí milujú osviežujúce a aromatické nápoje. Vôňa malín a osviežujúca chuť egrešov spolu ladia.
MIMOchodom
Počas zberu bobúľ nastáva obdobie, keď na kríkoch ostalo málo bobúľ a už sa z nich nedá vyrobiť lekvár. Vtedy musíte uvariť egrešový a malinový kompót – pravdepodobne sa vám podarí nazbierať niekoľko bobúľ na kompót.