K receptu
Grécky kebab má jemnú chuť, pretože kuracie mäso sa pridáva do mletého hovädzieho mäsa. A hlavné tajomstvo úspechu spočíva v tom, ako dobre toto mleté mäso hnetiete a ušľaháte.
zložitosť: ľahko Porcie: 9Gril/BBQMlynček na mäsoPraženiegrécka kuchyňaHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyPiknikINGREDIENCIE NA 9 PORCIÍkuracie mäso – 400 g hovädzie mäso – 500 g bazalka – 2 g šalvia – 1 – 2 g tymian – 1 – 2 g morská soľ – 5 g morská soľ – 5 čerstvých gogurtov – 20 slaných gogurtov – 20 g ľadového šalátu – 20 mletého čierneho korenia – 5 g koriandra – 1 gredis – 22 jogurtov – 150 gpita – 9 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mäso a bylinky (bazalka, šalvia, tymian) raz prepasírujte na hrubom mlynčeku na mäso. Pridajte soľ.
Krok 2
Mleté mäso veľmi dobre premiešajte a šľahajte ako rezne, hádzajte ho na stôl, aby z hmoty vyšiel vzduch.
Krok 3
Z pripraveného mletého mäsa vytvarujeme párky a opečieme na grilovacej panvici.
Krok 4
Pripravte omáčku. Uhorky, reďkovky, koriander a ľadový šalát nasekáme nadrobno. Zmiešame s jogurtom. Pridajte korenie a morskú soľ, dobre premiešajte. Podávame v omáčke.
Krok 5
Opečte pitu na grile, položte na ňu klobásy – 2 na porciu.
MIMOchodom
Recept poskytol Ilya Cherkashin, šéfkuchár reštaurácie Balcony.