Hruškový džem s cibuľou a čili k mäsu
K receptu
Podávame k tučnému mäsu, hydine, paštétam.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 1 hodinaVarenieDezertOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU6 veľkých pevných hrušiek 1 zelená a 1 červená čili paprička 2 malé červené cibule 3 polievkové lyžice. l. olivový olej 400 g cukru a kôry z 3 limetiek soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Hrušky ošúpeme a zbavíme jadrovníkov, nakrájame na kocky so stranou 2 cm, čili pozdĺžne prekrojíme, zbavíme semienok a blany, dužinu nakrájame na tenké pásiky.
Krok 2
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na tenké pierka. Na olivovom oleji orestujte cibuľu a čili, 2 minúty.
Krok 3
Pridáme hrušky, premiešame, pridáme cukor, privedieme do varu, povaríme 25 minút.
Krok 4
Odstráňte z tepla, pridajte limetkovú šťavu a kôru a pridajte soľ. Nechajte úplne vychladnúť, aspoň 1 hodinu.
MIMOchodom
Podľa tohto receptu môžete variť ovocie a cibuľové korenie z jabĺk (je lepšie brať sladké a kyslé odrody) alebo z dule.