Hruškový džem s cibuľou a čili k mäsu

Hruškový džem s cibuľou a čili k mäsu

Hruškový džem s cibuľou a čili k mäsu K receptu

Podávame k tučnému mäsu, hydine, paštétam.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 1 hodinaVarenieDezertOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU6 veľkých pevných hrušiek 1 zelená a 1 červená čili paprička 2 malé červené cibule 3 polievkové lyžice. l. olivový olej 400 g cukru a kôry z 3 limetiek soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Hrušky ošúpeme a zbavíme jadrovníkov, nakrájame na kocky so stranou 2 cm, čili pozdĺžne prekrojíme, zbavíme semienok a blany, dužinu nakrájame na tenké pásiky.

Krok 2

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na tenké pierka. Na olivovom oleji orestujte cibuľu a čili, 2 minúty.

Krok 3

Pridáme hrušky, premiešame, pridáme cukor, privedieme do varu, povaríme 25 minút.

Krok 4

Odstráňte z tepla, pridajte limetkovú šťavu a kôru a pridajte soľ. Nechajte úplne vychladnúť, aspoň 1 hodinu.

MIMOchodom

Podľa tohto receptu môžete variť ovocie a cibuľové korenie z jabĺk (je lepšie brať sladké a kyslé odrody) alebo z dule.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik