Letný baklažán

K receptu

Sezónny recept od vedúceho internetového oddelenia Bonnier Publications Galina Gončarová. Letné recepty by mali byť jednoduché, časovo nenáročné a rozhodne lahodiť oku.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 minHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIE600 g baklažánu 250 g paradajok 200 g vody alebo vývaru 40 g cibule 15 g cukru bobkový list rastlinný olej mleté ​​čierne korenie soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Baklažány umyte, osušte a nakrájajte na plátky s hrúbkou 5-7 mm. Vložte do cedníka a pridajte veľa soli: to umožní, aby baklažány absorbovali menej oleja pri vyprážaní. Nechajte baklažány 5-7 minút a potom dobre pretrepte.

Krok 2

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska. Paradajky nakrájame na stredne veľké kocky. Na menšej panvici si za občasného miešania opražíme cibuľku, kým 2 minúty nezmäkne a nezosvetlí, potom pridáme paradajky a zeleninu podusíme ešte asi 2-3 minúty. Presuňte zeleninu do malého hrnca s hrubou stenou. Na inej panvici opečieme baklažány na oleji z oboch strán. Smažte v malých porciách až do polovice varenia. Vyprážané baklažány najskôr preneste na papierové utierky, aby absorbovali prebytočný olej, a potom na panvicu s cibuľou a paradajkami a rozložte ich vo vrstvách. Keď sú všetky baklažány opečené, nalejte do panvice horúcu vodu alebo vývar, pridajte bobkový list, jemne soľ a korenie.

Krok 3

Varte 15-20 minút na miernom ohni, zakryté, kým sa úplne neuvarí. Podávajte teplé alebo studené.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik