K receptu
Sezónny recept od vedúceho internetového oddelenia Bonnier Publications Galina Gončarová. Letné recepty by mali byť jednoduché, časovo nenáročné a rozhodne lahodiť oku.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 minHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIE600 g baklažánu 250 g paradajok 200 g vody alebo vývaru 40 g cibule 15 g cukru bobkový list rastlinný olej mleté čierne korenie soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Baklažány umyte, osušte a nakrájajte na plátky s hrúbkou 5-7 mm. Vložte do cedníka a pridajte veľa soli: to umožní, aby baklažány absorbovali menej oleja pri vyprážaní. Nechajte baklažány 5-7 minút a potom dobre pretrepte.
Krok 2
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska. Paradajky nakrájame na stredne veľké kocky. Na menšej panvici si za občasného miešania opražíme cibuľku, kým 2 minúty nezmäkne a nezosvetlí, potom pridáme paradajky a zeleninu podusíme ešte asi 2-3 minúty. Presuňte zeleninu do malého hrnca s hrubou stenou. Na inej panvici opečieme baklažány na oleji z oboch strán. Smažte v malých porciách až do polovice varenia. Vyprážané baklažány najskôr preneste na papierové utierky, aby absorbovali prebytočný olej, a potom na panvicu s cibuľou a paradajkami a rozložte ich vo vrstvách. Keď sú všetky baklažány opečené, nalejte do panvice horúcu vodu alebo vývar, pridajte bobkový list, jemne soľ a korenie.
Krok 3
Varte 15-20 minút na miernom ohni, zakryté, kým sa úplne neuvarí. Podávajte teplé alebo studené.