K receptu
Veľmi jednoduchý, ale chutný šalát. A v sezóne paradajok, baklažánov a zelených – úplne mimoriadne. Pretože „leto“.
zložitosť: ľahko Porcie: 2VečeraVečeraŠalátPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 2 PORCIEbaklažán 1 ks paradajka 1 ks cesnak 1 strúčik petržlen 1/2 zväzku bazalka 1/2 zväzku vlašské orechy posypať šalát kyslá smotana, majonéza podľa chuti rastlinný olej na vyprážanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Baklažán je potrebné umyť a nakrájať na prúžky
Krok 2
A potom smažte v rastlinnom oleji. Necháme vychladnúť. Potom preložíme do šalátovej misy
Krok 3
Odstráňte semená a prebytočnú tekutinu z paradajok. Nakrájajte ich na pásiky
Krok 4
Pridajte k vyprážaným baklažánom
Krok 5
Uvarené vajce tiež nakrájajte na prúžky a potom do tej istej šalátovej misy s paradajkami a baklažánom.
Krok 6
Nasekajte petržlenovú vňať a bazalku. Cesnak nastrúhame alebo prelisujeme. Pridajte k ostatným ingredienciám
Krok 7
Všetko premiešame a dáme do chladničky. Necháme trochu vychladnúť
Krok 8
Na omáčku zmiešame kyslú smotanu s majonézou. Šalát osolíme, okoreníme a okoreníme. Na vrch posypte nasekané vlašské orechy