Letný šalát s baklažánom

K receptu

Veľmi jednoduchý, ale chutný šalát. A v sezóne paradajok, baklažánov a zelených – úplne mimoriadne. Pretože „leto“.

zložitosť: ľahko Porcie: 2VečeraVečeraŠalátPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 2 PORCIEbaklažán 1 ks paradajka 1 ks cesnak 1 strúčik petržlen 1/2 zväzku bazalka 1/2 zväzku vlašské orechy posypať šalát kyslá smotana, majonéza podľa chuti rastlinný olej na vyprážanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Baklažán je potrebné umyť a nakrájať na prúžky

Krok 2

A potom smažte v rastlinnom oleji. Necháme vychladnúť. Potom preložíme do šalátovej misy

Krok 3

Odstráňte semená a prebytočnú tekutinu z paradajok. Nakrájajte ich na pásiky

Krok 4

Pridajte k vyprážaným baklažánom

Krok 5

Uvarené vajce tiež nakrájajte na prúžky a potom do tej istej šalátovej misy s paradajkami a baklažánom.

Krok 6

Nasekajte petržlenovú vňať a bazalku. Cesnak nastrúhame alebo prelisujeme. Pridajte k ostatným ingredienciám

Krok 7

Všetko premiešame a dáme do chladničky. Necháme trochu vychladnúť

Krok 8

Na omáčku zmiešame kyslú smotanu s majonézou. Šalát osolíme, okoreníme a okoreníme. Na vrch posypte nasekané vlašské orechy

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik