Letný zeleninový vývar

K receptu

Letný zeleninový vývar bude chuťovo veľmi aromatický a pikantný, keďže sme doň pridali paštrnák a cesnak.

zložitosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 2 hodiny 30 minútVarenieVečeraVečerapolievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ2 stredné cibule 10 stoniek zeleru 4 stredné mrkvy 1 stredný koreň paštrnáka 1 veľká pevná paradajka 1 veľký koreň petržlenu 3 strúčiky cesnaku 1 zväzok petržlenu 1 polievková lyžica. l. olivový olej 1 lyžička. l. nové korenie a čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Nakrájajte 1 cibuľu, 1 mrkvu a petržlenovú vňať na veľké kúsky, opečte ich na oleji v panvici na strednom ohni do zlatista a vložte do veľkého hrnca.

Krok 2

Z paradajok odstráňte jadro a tekutinu a dužinu nasekajte nahrubo. Zvyšnú zeleninu ošúpeme a nakrájame na jemno.

Krok 3

Všetku zeleninu a korenie vložte do hrnca a pridajte 2,5 litra studenej vody. Na miernom ohni privedieme do varu, osolíme, na miernom ohni varíme 2 hodiny, pridáme petržlenovú vňať, prikryjeme, odstavíme z ohňa, necháme úplne vychladnúť, vývar precedíme a použijeme na zeleninové polievky alebo ako samostatné jedlo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik