K receptu
Letný zeleninový vývar bude chuťovo veľmi aromatický a pikantný, keďže sme doň pridali paštrnák a cesnak.
zložitosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 2 hodiny 30 minútVarenieVečeraVečerapolievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ2 stredné cibule 10 stoniek zeleru 4 stredné mrkvy 1 stredný koreň paštrnáka 1 veľká pevná paradajka 1 veľký koreň petržlenu 3 strúčiky cesnaku 1 zväzok petržlenu 1 polievková lyžica. l. olivový olej 1 lyžička. l. nové korenie a čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nakrájajte 1 cibuľu, 1 mrkvu a petržlenovú vňať na veľké kúsky, opečte ich na oleji v panvici na strednom ohni do zlatista a vložte do veľkého hrnca.
Krok 2
Z paradajok odstráňte jadro a tekutinu a dužinu nasekajte nahrubo. Zvyšnú zeleninu ošúpeme a nakrájame na jemno.
Krok 3
Všetku zeleninu a korenie vložte do hrnca a pridajte 2,5 litra studenej vody. Na miernom ohni privedieme do varu, osolíme, na miernom ohni varíme 2 hodiny, pridáme petržlenovú vňať, prikryjeme, odstavíme z ohňa, necháme úplne vychladnúť, vývar precedíme a použijeme na zeleninové polievky alebo ako samostatné jedlo.