K receptu
Pikantný, pikantný a veľmi chutný kaviár. Pre zachovanie chuti a farby pridajte citrónovú šťavu. Malé množstvo rastlinného oleja a zeleniny s nízkym obsahom kalórií umožňujú konzumáciu tohto kaviáru tým, ktorí chcú schudnúť.
zložitosť: ľahko Kalórie: 270,68 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 4,95 g/18,39 g/21,41MultivaričTlakový hrniecPraženieKonzervovanieDusenie, chradnutieVečeraVečeraPrázdneObčerstveniePárty, bufetNový rokPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmodrý baklažán – 500 ks slnečnicový olej – 1 ks sladká paprika – 4 ks citrónová šťava – 1 polievková lyžica štipka(y) mletého čierneho korenia 1 štipka zeleného (koriandra a bazalky na ozdobu) 1 zväzok soli Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ingrediencie na prípravu receptu.
Krok 2
Baklažán ošúpeme (voliteľné) a nakrájame na malé kocky.
Krok 3
Paradajky môžu byť olúpané (voliteľné) a nakrájané na malé plátky. Sladkú papriku ošúpeme zo semienok a nakrájame na prúžky.
Krok 4
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné krúžky.
Krok 5
Cesnak ošúpeme a štipľavú papriku zbavíme semienok a nakrájame nadrobno.
Krok 6
V kotlíku alebo na panvici s hrubým dnom zohrejte rastlinný olej a opečte cesnak a feferónku, kým sa neuvoľní aróma. Potom vyberte zeleninu a nechajte olej.
Krok 7
Na cesnakovom oleji opečte cibuľu, kým nebude priehľadná.
Krok 8
Pridajte sladkú papriku. Smažte, miešajte 3 minúty.
Krok 9
Potom pridajte baklažány a premiešajte.
Krok 10
Po 5 minútach pridajte paradajky, soľ a korenie. Dusíme, kým nie je hotové. Do uvarenej zeleniny pridáme citrónovú šťavu a štipku cukru, premiešame a dusíme 2-3 minúty.
Krok 11
Hotový kaviár vložte horúci do sterilizovaných pohárov a ihneď zatvorte vekom. Potom poháre otočíme a prikryjeme prikrývkou. Nechajte, kým kaviár úplne nevychladne.
Krok 12
Na podávanie: koriandr nasekajte nadrobno a posypte kaviárom. Dobrú chuť!