K receptu
Tento koláč sa spojí veľmi rýchlo! Nízkokalorické! A neuveriteľne chutné! Huby môžete nahradiť olivami a ricottu jednoduchým tvarohom a bude to tiež veľmi chutné!
zložitosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 30 h Pridať. čas: 10 hodínRúraPečeniegrécka kuchyňaRaňajkyVečeraPekáreňVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetnarodeninyDovolenka detíPiknikINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍcesto filo 1 ks paradajky 3 ks hliva ustricová 5 ks bazalka pol zväzku soľ 1 štipka ľanový olej 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Fyllo cesto rozmrazte podľa pokynov na obale. Plech vyložte pergamenom a položte naň polovicu cesta (polovica existujúcich vrstiev).
Krok 2
Na cesto rozotrite polovicu pohára ricotty. Dochutíme soľou, korením a trochou olivového oleja. Všetko prikryjeme zvyšným cestom.
Krok 3
Na poslednú vrchnú vrstvu položte zvyšnú ricottu, nakrájanú cibuľu, na tenké plátky nakrájané paradajky a hlivu. Osolíme, okoreníme a pridáme bazalku.
Krok 4
Pečieme 20-30 minút pri 180 stupňoch, kým okraje nezískajú krásnu zlatistú farbu.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Nahradiť ricottu nízkotučným tvarohom je veľmi jednoduché. Existuje niekoľko výrobcov fylo cesta. Predáva sa v každom veľkom supermarkete v mrazenej časti. Ak ste to nenašli, to isté sa dá urobiť s lístkovým cestom.