Otvorený koláč s fetou a paradajkami na fylo ceste

K receptu

Tento koláč sa spojí veľmi rýchlo! Nízkokalorické! A neuveriteľne chutné! Huby môžete nahradiť olivami a ricottu jednoduchým tvarohom a bude to tiež veľmi chutné!

zložitosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 30 h Pridať. čas: 10 hodínRúraPečeniegrécka kuchyňaRaňajkyVečeraPekáreňVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetnarodeninyDovolenka detíPiknikINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍcesto filo 1 ks paradajky 3 ks hliva ustricová 5 ks bazalka pol zväzku soľ 1 štipka ľanový olej 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Fyllo cesto rozmrazte podľa pokynov na obale. Plech vyložte pergamenom a položte naň polovicu cesta (polovica existujúcich vrstiev).

Krok 2

Na cesto rozotrite polovicu pohára ricotty. Dochutíme soľou, korením a trochou olivového oleja. Všetko prikryjeme zvyšným cestom.

Krok 3

Na poslednú vrchnú vrstvu položte zvyšnú ricottu, nakrájanú cibuľu, na tenké plátky nakrájané paradajky a hlivu. Osolíme, okoreníme a pridáme bazalku.

Krok 4

Pečieme 20-30 minút pri 180 stupňoch, kým okraje nezískajú krásnu zlatistú farbu.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Nahradiť ricottu nízkotučným tvarohom je veľmi jednoduché. Existuje niekoľko výrobcov fylo cesta. Predáva sa v každom veľkom supermarkete v mrazenej časti. Ak ste to nenašli, to isté sa dá urobiť s lístkovým cestom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik