K receptu
Čerstvé bylinky (zelená cibuľa, reyhan, koriander) a chrumkavé reďkovky budú pre toto jedlo stačiť.
zložitosť: ľahko Kalórie: 760,36 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 25 min Použité: 30,62 g/16,74 g/124,95RúraPraženiePečenieVečeraVečeraHlavný chodŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE600 g pripraveného cíceru (vareného alebo konzervovaného) 2 veľké ružové paradajky 2 malé cukety 4 strúčiky cesnaku 100–120 g sušených paradajok v oleji 1 polievková lyžica. l. mletý kmín 1 polievková lyžica. l. údená paprika 1 polievková lyžica. l. sladká paprika soľ čerstvo mleté čierne korenieNa chrumkavú cibuľu:2 veľké cibule 100–150 g múky 1 veľké vajce 200 g strúhanky alebo strúhanky olej na vyprážanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Predhrejte rúru na 200°C. Cícer dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme paradajkovým olejom. Všetky koreniny zmiešame so soľou, prisypeme cícer. Pečieme v rúre 15 minút.
Krok 2
Sušené paradajky nakrájame na pásiky, čerstvé paradajky a cuketu na kocky so stranou 2–3 cm a cesnak na tenké plátky. Na zvyšnom oleji zo sušených paradajok orestujeme cesnak a cuketu do zlatista. Pridáme paradajky (oba druhy) a necháme na miernom ohni dusiť, kým sa všetko ostatné uvarí.
Krok 3
Aby bola cibuľa chrumkavá, ošúpeme ju a nakrájame na veľké kúsky. Vajíčko rozšľaháme v miske s 1 polievkovou lyžicou. l. vody a štipky soli do hladka. V druhej miske pridáme do múky soľ a korenie. Do tretej misky vložte strúhanku alebo strúhanku.
Krok 4
Olej na vyprážanie rozohrejeme na 170°C. Cibuľu postupne namáčame v múke, vajci, strúhanke a opražíme na oleji do chrumkava. Upečenú cibuľu položte na papierovú utierku, aby ste z nej odsali prebytočný olej.
Krok 5
Cícer a zeleninu poukladáme na taniere, posypeme cibuľou a podávame.