Pikantné predjedlo feferónky so zeleninou

K receptu

Môj manžel má veľmi rád rôzne pikantné koreniny. Na zimu si vždy pribalím niekoľko téglikov rôznej zeleniny.

zložitosť: ľahko Porcie: 10 varenie: 40 min Pridať. čas: 30 minVarenieVečeraVečeraPrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍfeferónka 1 kg paradajok 2 kg paprika červená alebo žltá 0,5 kg cesnak (stredne veľké hlávky) 2 ks cukor 100 g soľ 1 ČL rafinovaného slnečnicového oleja 200 ml luxus 9% 50 ml mleté ​​čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cesnak ošúpeme a zo sladkej papriky odstránime semienka. Zeleninu umyte a osušte.

Krok 2

Paradajky a papriku nakrájame na kúsky, pomelieme na mlynčeku na mäso a potom pretrieme cez sitko, aby sme odstránili semienka a šupku.

Krok 3

Nalejte paradajkovo-paprikový pretlak do hrnca, pridajte cukor, soľ, rastlinný olej. Priveďte do varu, varte 20 – 30 minút.

Krok 4

Cesnak nasekáme nadrobno. Do paradajkovo-paprikovej omáčky pridáme nasekaný cesnak a čierne korenie, pridáme ocot a opäť privedieme k varu. Varte 15 minút.

Krok 5

Horúce papriky blanšírujeme 5 minút. Celé struky feferónky ukladáme do pripravených horúcich pohárov vo vrstvách a zalejeme horúcim zeleninovým pyré.

Krok 6

Zrolujte poháre s viečkami a vložte ich do teplej prikrývky. Uchovávajte až do úplného vychladnutia.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Sladkú papriku nemusíte krájať, ale nakrájajte na dlhé kúsky. Tiež ho blanšírujte ako feferónku a ukladajte vo vrstvách, striedavo s horkou paprikou a polievajte paradajkovým pretlakom s cesnakom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik