Ryža s ananásom

K receptu

Olga Rodionová, redaktorka webovej stránky Gastronom.ru, je presvedčená o tejto originálnej kombinácii ingrediencií: keď ju raz vyskúšate, určite si ju budete chcieť zopakovať!

zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 30 minHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ360 g varenej dlhozrnnej ryže 1 plechovka konzervovaných ananásových koliesok v sirupe 150 g zelenej fazuľky 3 strúčiky cesnaku 1 stredná mrkva 1 stredná uhorka 1 malý zväzok zelenej cibule 2 polievkové lyžice. l. rafinovaný rastlinný olej soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vložte 4 kusy ananásu do cedníka z pohára, sceďte sirup a nakrájajte na malé kúsky. Umyte mrkvu a uhorku, nakrájajte na rovnaké tenké kúsky dlhé 1,5-2 cm a nakrájajte zelenú cibuľu. Uvarenú ryžu popicháme vidličkou na panvici na prudkom ohni, rozohrejeme a cesnak rýchlo orestujeme. Pridajte fazuľu, mrkvu, premiešajte a smažte 3-4 minúty. Neustále miešame. Potom pridajte ananás, uhorku, ryžu, zelenú cibuľku, premiešajte a osoľte podľa chuti. Neprestávajte občas miešať, zahrievajte 2 minúty a vypnite oheň. Podávajte horúce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik