K receptu
Leto je čas na zeleninu! Pripravím šalát bez mäsa a kuracieho mäsa a paradajok a cukety – priamo zo záhrady!
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 15 minGril/BBQNa grile, na griletalianska kuchyňaŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 4 PORCIEcuketa 2 ks paradajky 4 ks olivový olej 50 ml limetka 1/2 ks citrón 1/2 ks syr ricotta 6 lyžíc čili papričky 1/4 ks medu 2 lyžice mletého čierneho korenia 1 štipka cesnaku 1 klinček zelených 8 ks rukola soľ podľa chuti pol zväzok koriandru Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nakrájajte cuketu na hrúbku 1 cm Nakrájajte paradajky na veľké plátky. Pripravíme si plnku do cukety – cesnak nasekáme nadrobno, čili nadrobno. Pridáme syr, maslo, mleté čierne korenie, jemne osolíme. Zmiešajte.
Krok 2
Cuketu osolíme, okoreníme a grilujeme z oboch strán 5 minút.
Krok 3
Artičoky opečieme z oboch strán, pridáme k nakrájaným paradajkám, pridáme soľ, mleté korenie, bylinky. Všetko premiešajte v nádobe! Pripravíme si dresing – polejeme olivovým olejom + medom + koriandrom + čili. Zmiešajte.
Krok 4
Šalát a dresing položte na misu ako prvé.
Krok 5
Na cuketu položíme tvarohovú plnku a vrátime na 5 minút na gril. Na šalát položíme cuketu, zeleninu s plátkom limetky a citróna, prelejeme omáčkou a pokvapkáme citrónovou šťavou.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Použil som artičoky naložené v oleji, nenašiel som čerstvé. To je ešte lepšie – sú už úplne pripravené na použitie.
UŽITOČNÉ RADY
Toto talianske jedlo sa dobre podáva so šalátom Limoncello – potom bude všetko dokonalé! Vaši hostia budú nadšení!