Satsebeli

Satsebeli

K receptu

Ak doslovne preložíte slovo „satsebeli“ z gruzínčiny, dostanete niečo ako „diping“ alebo, v bežnom anglickom kulinárskom jazyku, dip omáčka

zložitosť: ľahko Kalórie: 105,30 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 45 min Použité: 3,90 g/2,85 g/16,66Konzervovaniegruzínska kuchyňaVečeraVečeraPrázdneObčerstvenieOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 3 PORCIE2 kg zrelých paradajok 500 g červenej sladkej papriky 1 kg cesnaku 120 ml červeného vínneho octu soľ rastlinný olej Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paradajky narežeme priečne, vložíme do vriacej vody a potom opláchneme studenou vodou. Opatrne odstráňte kožu. Odstráňte semená spolu s tekutinou, nakrájajte dužinu podľa potreby.

Krok 2

Cesnak ošúpeme, sladkú papriku zbavíme stopiek, opatrne vyrežeme všetky blany a vytrasieme semienka. Dužinu nakrájajte podľa želania.

Krok 3

Varte ocot. Nenechajte zovrieť – hneď ako zovrie, vypnite a nalejte do čistej nádoby. Úplne vychladnúť.

Krok 4

Poháre umyte, osušte a nechajte 10 minút pôsobiť. do rúry predhriatej na 180–200 °C na sterilizáciu, vychladnúť.

Krok 5

Všetky ingrediencie rozomelte, pridajte soľ a ocot, premiešajte, nalejte do sterilizovaných nádob.

Krok 6

Pre lepšiu konzerváciu nalejte na vrch tenký prúžok rastlinného oleja, nádoby pevne zatvorte viečkami alebo zátkami a umiestnite na chladné a tmavé miesto.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik