Slivky v sladkom rume

Slivky v sladkom rume

Slivky v sladkom rume K receptu

Prázdne „dva v jednom“. Výsledná tekutina sa môže vypiť ako likér alebo namočiť do pečiva. A slivky sú dobré ako predjedlo so syrom, dezert alebo ozdoba na pokrmy.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodinaPrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 1 PORCIU2 kg zrelých sliviek 200 g hnedého cukru 1 fľaša (750 ml) zlatý rum Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Odstráňte kôstky zo sliviek. Vložte slivky do 2-litrovej nádoby.

Krok 2

Do hrnca nasypeme cukor, podlejeme vodou a roztopíme. Varíme, kým sirup nezozlatne. Slivky zalejeme horúcim sirupom a premiešame.

Krok 3

Prilejeme rum a premiešame. Prikryjeme kusom pergamenu, previažeme špagátom a dáme na tmavé miesto aspoň na 1 mesiac, najlepšie na 3 mesiace.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik