Slivky v sladkom rume
K receptu
Prázdne „dva v jednom“. Výsledná tekutina sa môže vypiť ako likér alebo namočiť do pečiva. A slivky sú dobré ako predjedlo so syrom, dezert alebo ozdoba na pokrmy.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodinaPrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 1 PORCIU2 kg zrelých sliviek 200 g hnedého cukru 1 fľaša (750 ml) zlatý rum Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Odstráňte kôstky zo sliviek. Vložte slivky do 2-litrovej nádoby.
Krok 2
Do hrnca nasypeme cukor, podlejeme vodou a roztopíme. Varíme, kým sirup nezozlatne. Slivky zalejeme horúcim sirupom a premiešame.
Krok 3
Prilejeme rum a premiešame. Prikryjeme kusom pergamenu, previažeme špagátom a dáme na tmavé miesto aspoň na 1 mesiac, najlepšie na 3 mesiace.