K receptu
Ak máte radi sushi, ale myslíte si, že sa na tradičný sviatočný stôl veľmi nehodí, odporúčame vám skúsiť si pripraviť svoje obľúbené jedlo v podobe zákuskového koláča
zložitosť: priemer Kalórie: 489,66 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina 15 minút Použité: 24,78 g/16,30 g/61,21ObčerstvenieDetské menuINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ250 g tenkých plátkov surového údeného alebo jemne osoleného lososa 8–10 veľkých varených kreviet 50 g červeného kaviáru (alebo ikry z lietajúcej ryby) polovica dlhej uhorky 1 avokádoNa omeletu:1 veľké vajce 1 lyžička. cukrová soľNa ryžu:1,5 šálky sushi ryže 5 polievkových lyžíc. l. ryžový alebo biely vínny ocot 2,5 lyžice. l. cukor 1/2 lyžice. l. soľ 100 g krabie mäso 3 listy nori Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Opláchnite ryžu v 5-6 vodách, kým nebude voda číra. Zalejeme studenou vodou v pomere 1:1 plus ďalších 10%, privedieme do varu, znížime teplotu na minimum, prikryjeme pokrievkou a varíme 13-14 minút. bez otvárania. Odstráňte panvicu z ohňa, prikryte prikrývkou a nechajte 30 minút. Na dresing zmiešame ocot, soľ a cukor a zahrievame, kým sa soľ a cukor nerozpustia. Obväz by mal byť teplý.
Krok 2
Ryžu položte do stredu veľkej misky (nepoužívajte kôru zo sushi ryže, ktorá sa vytvorila na dne panvice), vylejte všetok dresing, ryžu rozložte stierkou a potom spolu s dresingom zhromaždite ho späť do stredu – a tak ďalej 4 krát. Nechajte pôsobiť 10 minút.
Krok 3
Rozdeľte ryžu do troch misiek. Do prvej pridáme nadrobno nakrájané krabie mäso. Po druhé, jemne nakrájané listy nori. Tretiu časť necháme bielu.
Krok 4
Vajcia, cukor a soľ zmiešame a na veľkej panvici opečieme z oboch strán tenkú omeletu. Preneste na pracovnú dosku a mierne ochlaďte. Omeletu nakrájajte na pásiky široké 4–5 cm a potom nakrájajte na tenké pásiky.
Krok 5
Avokádo nakrájame na tenké plátky. Obdĺžnikovú panvicu s rozmermi 12 x 25 cm vysteľte potravinovou fóliou. Pridajte ryžu a krabie mäso, hladké a kompaktné. Na vrch ryže položte vrstvu avokáda. Umiestnite ďalšiu vrstvu obyčajnej ryže, po ktorej nasleduje vrstva plátkov lososa. Položte poslednú vrstvu ryže a nori.
Krok 6
Tortovú formu prevráťte na tanier. Nakrájanú omeletu položte na koláč.
Krok 7
Zvyšné plátky lososa rozvaľkajte na ružičky a plátky uhorky použite na listy. Tortu ozdobte lososovými ružami, krevetami, uhorkami a kaviárom.