K receptu
Rýchle, chutné a na prípravu nenáročné predjedlo z uhoriek s kyslou smotanou je záchranou doma aj na vidieku. môžeme podávať s čerstvým chlebom na raňajky alebo ku grilovanému mäsu či rybe
zložitosť: ľahko Kalórie: 447,40 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 15 min Použité: 2,63 g / 46,73 g / 3,94Žiadna tepelná úpravaVečeraVečeraObčerstvenieŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuPiknikINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ500 g plnotučnej kyslej smotany 4 stredné uhorky 1 malý zväzok koriandra 1 zväzok zelenej cibule 4 polievkové lyžice. l. nerafinovaný olivový alebo slnečnicový olej morská soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Jemne nakrájajte cibuľu a stonky koriandra, vložte do mažiara a posypte 1 lyžičkou. soľ. Nechajte 5 minút postáť a potom zeleň rozdrvte na pastu.
Krok 2
Zelenú pastu zmiešame s kyslou smotanou a ochutíme korením. Koriandr natrhajte na jednotlivé lístky.
Krok 3
Ak je to potrebné, olúpte uhorky a nakrájajte dužinu na stredné kúsky. Uhorky zmiešame so zelenou kyslou smotanou, posypeme koriandrom, prelejeme olejom a podávame k rybám, mäsu alebo hydine.