K receptu
Veľmi jarný šalát, ktorý sa dá rýchlo pripraviť na obed alebo ako predjedlo k mäsu na piknik. Vďaka fete sa šalát ukáže ako uspokojivý, ale zároveň ľahký a jemný. Ak je to potrebné, feta môže byť nahradená iným mäkkým syrom, napríklad mozzarellou alebo feta syrom, ktorý musí byť najskôr namočený.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 15 minŽiadna tepelná úpravaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 2 PORCIEveľká hrsť mladého špenátu 1-2 uhorky 5 reďkoviek 100 g syra alebo fety 2 polievkové lyžice. olivový olej 2 lyžice. sladká horčica so semiačkami 1 klinček citrón soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Šalát umyte a osušte.
Krok 2
Reďkovku a uhorku nakrájajte na čo najtenšie plátky (vhodné je to urobiť krájacím nožom.
Krok 3
Syr nakrájajte na malé kocky.
Krok 4
V nádobe zmiešame olivový olej, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Pevne uzavrite a pretrepávajte, kým sa všetky ingrediencie dresingu nespoja.
Krok 5
Zeleninu zmiešame so vzniknutým dresingom, navrch poukladáme kocky syra a opäť opatrne premiešame, aby sa syr nerozpadol.