Špenát a reďkovky s horčicovým dresingom

K receptu

Veľmi jarný šalát, ktorý sa dá rýchlo pripraviť na obed alebo ako predjedlo k mäsu na piknik. Vďaka fete sa šalát ukáže ako uspokojivý, ale zároveň ľahký a jemný. Ak je to potrebné, feta môže byť nahradená iným mäkkým syrom, napríklad mozzarellou alebo feta syrom, ktorý musí byť najskôr namočený.

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 15 minŽiadna tepelná úpravaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 2 PORCIEveľká hrsť mladého špenátu 1-2 uhorky 5 reďkoviek 100 g syra alebo fety 2 polievkové lyžice. olivový olej 2 lyžice. sladká horčica so semiačkami 1 klinček citrón soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Šalát umyte a osušte.

Krok 2

Reďkovku a uhorku nakrájajte na čo najtenšie plátky (vhodné je to urobiť krájacím nožom.

Krok 3

Syr nakrájajte na malé kocky.

Krok 4

V nádobe zmiešame olivový olej, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Pevne uzavrite a pretrepávajte, kým sa všetky ingrediencie dresingu nespoja.

Krok 5

Zeleninu zmiešame so vzniknutým dresingom, navrch poukladáme kocky syra a opäť opatrne premiešame, aby sa syr nerozpadol.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik