Squashový kaviár
K receptu
Petržlen možno nahradiť akýmikoľvek inými bylinkami: kôprom, koriandrom, bazalkou, estragónom.
zložitosť: ľahko Kalórie: 63,34 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 1,08 g/3,84 g/5,95RúraKonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 kg cukety 300 g sladkej červenej cibule 4 strúčiky cesnaku 1 malý zväzok petržlenovej vňate 1 kg veľmi zrelých paradajok 80 ml jablčného octu nerafinovaný slnečnicový olej čerstvo mleté čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cuketu ošúpeme, ak treba, nasekáme nahrubo, pečieme v rúre predhriatej na 200 °C do mäkka, asi 20 minút. Potom nasekajte nadrobno.
Krok 2
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cesnak prelisujeme, ošúpeme a nasekáme nadrobno. Petržlenovú vňať zbavíme stopiek (tu nebudú potrebné) a lístky nasekáme nadrobno.
Krok 3
Znížte paradajky na 1 minútu. vo vriacej vode, potom opláchnite studenou vodou a opatrne zlúpnite šupku. Dužinu spolu s jadrovníkom nakrájame na malé kocky.
Krok 4
Dužinu baklažánu, cibuľu, cesnak a paradajky, soľ, korenie, pridáme petržlenovú vňať a dochutíme octom, soľou, korením a olejom podľa chuti.
Krok 5
Výslednú zmes rozdeľte do sterilizovaných pohárov, položte poháre na mriežku do hrnca. Naplňte vodou až po vešiaky, priveďte do varu, pasterizujte 40 minút. Potom poháre zatvorte.