Studený guláš zo sezónnej zeleniny

K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 2 hodinyRúraVarenieDusenie, chradnutieVečeraObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU6 veľkých cibulí 6 baklažánov 1 zrelá stredná cuketa 4-5 stredných zemiakov 8 veľkých zrelých paradajok 7-9 strúčikov cesnaku rastlinný olej soľ, korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ošúpte 6 veľkých cibúľ. Nakrájajte na tenké plátky. 6 tenkých baklažánov nakrájame na polovice. 1 zrelú strednú cuketu ošúpeme a nakrájame na kocky. Ošúpeme a nakrájame 4-5 stredných zemiakov na tenké polovice.

Krok 2

Všetky pripravené ingrediencie opečte oddelene s rastlinným olejom do zlatohneda (iba zemiaky by mali byť takmer hotové) v uvedenom poradí a uložte vo vrstvách do kotla alebo liatiny.

Krok 3

Nastrúhajte 8 veľkých zrelých paradajok, šupky odstráňte. Nastrúhajte 7-9 strúčikov cesnaku na jemnom strúhadle. Paradajky s cesnakom, soľou a korením priveďte do varu, nalejte na zeleninu, pevne zatvorte vekom a dusíme v rúre pri teplote 140 °C 1 hodinu Pred podávaním.

MIMOchodom

Do sezónneho guláša môžete pridať akúkoľvek zeleninu: zeler, sladké zemiaky, baby papriku, mrkvu a dokonca aj fazuľu či fazuľu. Ak je to žiaduce, zelenina môže byť skôr pečená ako vyprážaná.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik