K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 2 hodinyRúraVarenieDusenie, chradnutieVečeraObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU6 veľkých cibulí 6 baklažánov 1 zrelá stredná cuketa 4-5 stredných zemiakov 8 veľkých zrelých paradajok 7-9 strúčikov cesnaku rastlinný olej soľ, korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ošúpte 6 veľkých cibúľ. Nakrájajte na tenké plátky. 6 tenkých baklažánov nakrájame na polovice. 1 zrelú strednú cuketu ošúpeme a nakrájame na kocky. Ošúpeme a nakrájame 4-5 stredných zemiakov na tenké polovice.
Krok 2
Všetky pripravené ingrediencie opečte oddelene s rastlinným olejom do zlatohneda (iba zemiaky by mali byť takmer hotové) v uvedenom poradí a uložte vo vrstvách do kotla alebo liatiny.
Krok 3
Nastrúhajte 8 veľkých zrelých paradajok, šupky odstráňte. Nastrúhajte 7-9 strúčikov cesnaku na jemnom strúhadle. Paradajky s cesnakom, soľou a korením priveďte do varu, nalejte na zeleninu, pevne zatvorte vekom a dusíme v rúre pri teplote 140 °C 1 hodinu Pred podávaním.
MIMOchodom
Do sezónneho guláša môžete pridať akúkoľvek zeleninu: zeler, sladké zemiaky, baby papriku, mrkvu a dokonca aj fazuľu či fazuľu. Ak je to žiaduce, zelenina môže byť skôr pečená ako vyprážaná.