Sunomono s ryžou

K receptu

Pre milovníkov chrumkavých!

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 10 min Pridať. čas: 10 minŽiadna tepelná úpravajaponská kuchyňaVečeraPopoludňajšie občerstvenieŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEryža 3 lyžice zelená reďkovka (alebo daikon) 1 ks soľ 1 polievková lyžica ryžový ocot 5 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Varte ryžu, kým nebude hotová. Nechajte vychladnúť. Reďkovku očistíme a nakrájame na tenké plátky. Uhorku nakrájame natenko, bez stredu so semienkami. Zeleninu premiešame, osolíme a necháme 10 minút odstáť.

Krok 2

Cukor rozpustite v ryžovom octe, kým sa úplne nerozpustí. Slanú tekutinu, ktorú pustila zelenina, scedíme, pridáme ryžu a zalejeme marinádou. Nechajte 20 minút v chladničke

UŽITOČNÉ RADY

Zeleninu môžete nakrájať na tenké plátky pomocou špeciálnych nadstavcov na strúhanie alebo škrabky na zeleninu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik