K receptu
Pre milovníkov chrumkavých!
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 10 min Pridať. čas: 10 minŽiadna tepelná úpravajaponská kuchyňaVečeraPopoludňajšie občerstvenieŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEryža 3 lyžice zelená reďkovka (alebo daikon) 1 ks soľ 1 polievková lyžica ryžový ocot 5 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Varte ryžu, kým nebude hotová. Nechajte vychladnúť. Reďkovku očistíme a nakrájame na tenké plátky. Uhorku nakrájame natenko, bez stredu so semienkami. Zeleninu premiešame, osolíme a necháme 10 minút odstáť.
Krok 2
Cukor rozpustite v ryžovom octe, kým sa úplne nerozpustí. Slanú tekutinu, ktorú pustila zelenina, scedíme, pridáme ryžu a zalejeme marinádou. Nechajte 20 minút v chladničke
UŽITOČNÉ RADY
Zeleninu môžete nakrájať na tenké plátky pomocou špeciálnych nadstavcov na strúhanie alebo škrabky na zeleninu.