Teľacia khashlama so zeleninou v pive

K receptu

Je ťažké s istotou povedať, kde sa toto jedlo preslávilo, a ešte viac, do akej národnej kuchyne patrí. Obyvatelia Kaukazu sa stále hádajú o pôvode chashlamy a každý národ ju považuje za svoje národné jedlo. Každý národ pripravuje khashlama podľa vlastného receptu a považuje ho za najsprávnejší. Khashlama je hustá mäsová polievka. Gruzínci varia mäso s množstvom koriandra, cibule a bielych koreňov. V iných národných kuchyniach sa khashlama pripravuje dôkladnejšie – k mäsu sa pridávajú zemiaky, baklažány, paradajky, huby, mrkva, labužníci uprednostňujú rafinovanejšiu verziu – khashlama sa pripravuje len z mäsa s pridaním piva a korenia. Pokiaľ ide o korenie, mimochodom, jedlo je tiež celkom demokratické – bazalka a koriandr, mletá paprika a bobkový list, všetko spolu alebo v akejkoľvek kombinácii. Je tu ale jedna požiadavka, ktorú dodržiavajú všetci kuchári – mäso hrá v tomto jedle prvé husle bez ohľadu na zloženie ingrediencií. Malo by ho byť dvakrát až trikrát viac ako všetkého ostatného a len trochu vývaru. Mäso sa varí veľmi dlho, dusí sa na miernom ohni, kým nie je mäkké, jemné a šťavnaté.

zložitosť: priemer Porcie: 8 varenie: 2 hodiny Pridať. čas: 2 hodiny 30 minútVareniegruzínska kuchyňaVečerapolievkaVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍteľacie mäso 1300 g zemiaky 2 ks paradajky 600 paprika paprika 2 ks cibuľa 3 ks cesnak 1 ks koriandr 1 zväzok petržlenu 1/2 zväzku kôpru 1/2 zväzku čierneho korenia podľa chuti zrnká korenia podľa chuti baklažán 1 ks svetlé pivo 250 ml čili paprička 2 ks korenie na mäso kurkuma podľa chuti soľ podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na toto nádherné jedlo som si vzal teľaciu, rebrovú časť. Nakrájajte na veľké kusy, soľ, korenie, posypte kurkumou. Vložíme do studeného kotla a zarovnáme. Ďalšou vrstvou je cibuľa nakrájaná na pol krúžky. Nasleduje vrstva na kocky nakrájaných blanšírovaných paradajok bez šupky. Soľ a korenie každú vrstvu podľa chuti, posypte zmiešanými bylinkami. Ďalšou vrstvou je baklažán nakrájaný na kocky. Do stredu tohto kokteilu položte hlavu cesnaku. Po rozložení baklažánov je čas na papriku nakrájanú na štvorce. Položte bobkový list a posypte zrniečkami čierneho korenia. Pridala som ešte dve feferónky. Naplňte svetlé pivo v množstve 200-250 ml. Prikryjeme tanierom. Zatvorte veko a pošlite do ohňa. Priveďte do varu a znížte teplotu na minimum. Dusíme dve, dve a pol hodiny, kým nie je mäso úplne upečené. Hodinu pred varením poukladáme na vrch nahrubo nakrájané zemiaky. Miska sa pripravuje bez pridania oleja alebo vody. To je snáď všetko! Poďme jesť a jesť! Dobrú chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik