K receptu
V lete najčastejšie jeme studené polievky (okroshka, kholodniki, gazpacho atď.). Navrhujem vyskúšať zelené gazpacho pozostávajúce zo zelenej zeleniny a byliniek.
zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 15 min Pridať. čas: 30 minVečeraPopoludňajšie občerstveniepolievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 1 PORCIUsladká paprika (zelená) 1 ks uhorka 2 ks avokádo 1 ks cibuľa so zeleným perím 2 ks koriander 1 zväzok cesnaku 1 ks petržlen 1 zväzok mäty 1 ks olivový olej 3 polievkové lyžice. l.balzamikový ocot 2 polievkové lyžice. l soľ 1 štipka cukru 1 ČL čili 1 lyžica 5 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Sladkú papriku pečieme v rúre 30 minút. Odstráňte šupku a semená a ochlaďte. Z uhoriek ošúpeme šupku, ak sú semená tvrdé. Všetku zeleninu a bylinky nakrájajte na veľké kúsky.
Krok 2
Zeleninu pomelieme v mixéri. Pridajte soľ, cukor, balzamikový ocot, olivový olej podľa chuti, pridajte kocky ľadu a znova premiešajte. Podávajte!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Všetku zeleninu je lepšie pred varením ochladiť v chladničke.
UŽITOČNÉ RADY
Pre pikantnosť môžete do gazpacha pridať pár lyžíc suchého vína.