K receptu
Chrumkavé slané občerstvenie, stredne pikantné, veľmi chutné a chutné!
zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 12 h Pridať. čas: 30 minŽiadna tepelná úpravaruská kuchyňaPrázdneObčerstvenieINGREDIENCIE NA 1 PORCIUuhorky 2 kg cukor 0,5 lyžice soľ 2 lyžice. l cesnak 1 ks jablčný ocot 100-150 ml kôpor (dáždniky) 2 ks kôpru a petržlenu 1 zväzok rastlinného oleja 100 ml bobkový list 4 ks zrnká korenia 6 ks čili podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Malé uhorky nakrájame na štvrtiny. Nakrájajte cesnak, bylinky, čili. Všetko zmiešame v hrnci, pridáme soľ, cukor, ocot a olej. Nechajte 4-5 hodín pri izbovej teplote, kým sa cukor nerozpustí. Potom navrch dáme pretlak a necháme cez noc na chladnom mieste. Vytečie veľa šťavy.
Krok 2
Poháre vysterilizujeme. Do každej nádoby dáme dáždnik z kôpru, bobkový list, niekoľko hrášku nového korenia, niekoľko kúskov cesnaku. Poháre naplňte uhorkami a uhorkovú marinádu rovnomerne nalejte do pohárov. Ak nie je dostatok, pridajte rastlinný olej.
Krok 3
Prikryjeme viečkami a uložíme na chladné miesto (moje je v chladničke).
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Z tohto množstva ingrediencií vyšli 2 pollitrové poháre a miska na testovanie.