K receptu
Čerstvý, chrumkavý a chutný zeleninový šalát. Ideálne k mäsu, rybám, hydine ako príloha.
zložitosť: ľahko Porcie: 1ŠalátINGREDIENCIE NA 1 PORCIUreďkovky 200 g mrkvy 1 ks stredne plodné uhorky 2 ks žerucha 1 zväzok čierne sezamové semienka olivový olej 5 polievkových lyž. l. biely vínny ocot 1 polievková lyžica. l.med 2 lyžičky dijonská horčica 1 lyžička. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Najprv si pripravíme zálievku na šalát. Olivový olej, ocot, med, horčica – vymiešame vidličkou na hladkú emulziu.
Krok 2
Reďkovky a mrkvu nasekajte nadrobno pomocou Bernerovho strúhadla alebo ich nakrájajte ručne. Pomocou škrabky na zeleninu nakrájajte uhorky pozdĺžne na tenké plátky.
Krok 3
Nakrájanú zeleninu poukladáme na misu, prelejeme dresingom, osolíme, okoreníme, premiešame, navrch posypeme klíčkami žeruchy a sezamom. Podávajte ihneď!