Zeleninový šalát s reďkovkou, uhorkou a mrkvou

K receptu

Čerstvý, chrumkavý a chutný zeleninový šalát. Ideálne k mäsu, rybám, hydine ako príloha.

zložitosť: ľahko Porcie: 1ŠalátINGREDIENCIE NA 1 PORCIUreďkovky 200 g mrkvy 1 ks stredne plodné uhorky 2 ks žerucha 1 zväzok čierne sezamové semienka olivový olej 5 polievkových lyž. l. biely vínny ocot 1 polievková lyžica. l.med 2 lyžičky dijonská horčica 1 lyžička. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Najprv si pripravíme zálievku na šalát. Olivový olej, ocot, med, horčica – vymiešame vidličkou na hladkú emulziu.

Krok 2

Reďkovky a mrkvu nasekajte nadrobno pomocou Bernerovho strúhadla alebo ich nakrájajte ručne. Pomocou škrabky na zeleninu nakrájajte uhorky pozdĺžne na tenké plátky.

Krok 3

Nakrájanú zeleninu poukladáme na misu, prelejeme dresingom, osolíme, okoreníme, premiešame, navrch posypeme klíčkami žeruchy a sezamom. Podávajte ihneď!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik