Bruschetta s avokádovou pastou, paradajkami a syrom

K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 minObčerstvenieINGREDIENCIE NA 1 PORCIUcelozrnný chlieb 1 ks avokádo 2 ks srbský syr 100 g kyslá smotana 1 polievková lyžica octu balsamico 1 štipka talianskych byliniek 1 štipka (i ) paprika 1 štipka(y) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Chlieb nakrájajte na malé kúsky a zľahka opečte na olivovom oleji 3-4 minúty z každej strany.

Krok 2

Zrelé avokádo šľaháme mixérom s jednou lyžicou kyslej smotany, kým z neho nevznikne hustá pasta.

Krok 3

Paradajky zalejeme vriacou vodou a zbavíme šupky. Paradajky nakrájame na malé úhľadné štvorčeky a dáme na rozohriatu panvicu.

Krok 4

Pridajte bazalku, korenie, balzamikový ocot a ďalšie koreniny. Zmiešajte.

Krok 5

Ak paradajkám chýba sladkosť, môžete pridať malé množstvo cukru.

Krok 6

Paradajky smažte 3-5 minút, kým sa prebytočná tekutina neodparí na maximum.

Krok 7

Syr roztlačte vidličkou.

Krok 8

Na toastový chlieb položte avokádovú pastu, potom vyprážané paradajky, syr a ozdobte mikrozelíami.

Krok 9

Na dekoráciu je vhodná akákoľvek zeleň, ktorú máte doma.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik