K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 minObčerstvenieINGREDIENCIE NA 1 PORCIUcelozrnný chlieb 1 ks avokádo 2 ks srbský syr 100 g kyslá smotana 1 polievková lyžica octu balsamico 1 štipka talianskych byliniek 1 štipka (i ) paprika 1 štipka(y) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Chlieb nakrájajte na malé kúsky a zľahka opečte na olivovom oleji 3-4 minúty z každej strany.
Krok 2
Zrelé avokádo šľaháme mixérom s jednou lyžicou kyslej smotany, kým z neho nevznikne hustá pasta.
Krok 3
Paradajky zalejeme vriacou vodou a zbavíme šupky. Paradajky nakrájame na malé úhľadné štvorčeky a dáme na rozohriatu panvicu.
Krok 4
Pridajte bazalku, korenie, balzamikový ocot a ďalšie koreniny. Zmiešajte.
Krok 5
Ak paradajkám chýba sladkosť, môžete pridať malé množstvo cukru.
Krok 6
Paradajky smažte 3-5 minút, kým sa prebytočná tekutina neodparí na maximum.
Krok 7
Syr roztlačte vidličkou.
Krok 8
Na toastový chlieb položte avokádovú pastu, potom vyprážané paradajky, syr a ozdobte mikrozelíami.
Krok 9
Na dekoráciu je vhodná akákoľvek zeleň, ktorú máte doma.