Cuketa po taliansky

K receptu

Leto je v plnom prúde. Teraz je čas variť so sezónnou zeleninou. Hlavná vec je, že je to chutné a rýchle.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 15 minPečenietalianska kuchyňaHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIEcuketa 500 g paradajky 3 ks cibuľa 1 ks strúhaný syr 3 polievkové lyžice zel RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vajíčko uvaríme, potom nakrájame na malé kocky. Cuketu ošúpeme (ak je cuketa mladá s jemnou šupkou, tak ju šúpať netreba), nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno

Krok 2

Paradajky tiež nakrájame na kocky.

Krok 3

Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu. Smažte 2 minúty za stáleho miešania, kým nebude priehľadná. Pridáme cuketu a smažíme ďalšie 2 minúty. Potom pridajte paradajky a smažte nie dlhšie ako dve minúty. Soľ, korenie, pridajte korenie podľa chuti.

Krok 4

Zeleninu vložte do zapekacej misy, posypte nasekaným vajcom, potom syrom, polejte rastlinným olejom a pečte v rúre 10 minút.

Krok 5

Pri podávaní posypte bylinkami.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Zeleninu nie je možné premiestniť do pekáča, ale piecť priamo na panvici, kde sa zelenina vyprážala, ak sa dá rukoväť odopnúť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik