K receptu
Leto je v plnom prúde. Teraz je čas variť so sezónnou zeleninou. Hlavná vec je, že je to chutné a rýchle.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 15 minPečenietalianska kuchyňaHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIEcuketa 500 g paradajky 3 ks cibuľa 1 ks strúhaný syr 3 polievkové lyžice zel RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vajíčko uvaríme, potom nakrájame na malé kocky. Cuketu ošúpeme (ak je cuketa mladá s jemnou šupkou, tak ju šúpať netreba), nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno
Krok 2
Paradajky tiež nakrájame na kocky.
Krok 3
Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu. Smažte 2 minúty za stáleho miešania, kým nebude priehľadná. Pridáme cuketu a smažíme ďalšie 2 minúty. Potom pridajte paradajky a smažte nie dlhšie ako dve minúty. Soľ, korenie, pridajte korenie podľa chuti.
Krok 4
Zeleninu vložte do zapekacej misy, posypte nasekaným vajcom, potom syrom, polejte rastlinným olejom a pečte v rúre 10 minút.
Krok 5
Pri podávaní posypte bylinkami.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Zeleninu nie je možné premiestniť do pekáča, ale piecť priamo na panvici, kde sa zelenina vyprážala, ak sa dá rukoväť odopnúť.