K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 15 minVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetNový rokINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ2 stredné daikony 2 stredné uhorky polovica veľkého avokáda 1/2 šálky tekvicových semienok veľký zväzok koriandra 2 zelené cibule 2 polievkové lyžice. l. olivový olej 1 polievková lyžica. l. limetková alebo citrónová šťava a trochu viac na podávanie 1/2 lyžičky. morská soľčerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vložte tekvicové semienka, polovicu zväzku koriandrových listov, zelenú cibuľku a soľ do mixéra a rozmixujte dohladka. Postupne pridajte olivový olej a citrónovú šťavu, nalejte 1-2 lyžičky. prevarenú vodu a pokračujte v šľahaní, kým vám nevznikne pasta. V prípade potreby dochutíme soľou a korením.
Krok 2
Daikon ošúpte a nakrájajte na tenké plátky, najlepšie to urobíte pomocou mandolínového strúhadla alebo špeciálneho strúhadla.
Krok 3
Ošúpte uhorky. Ak sú semená veľké, odstráňte ich lyžičkou. Uhorky nakrájajte na tyčinky o 1-1,5 cm dlhšie ako je šírka plátkov daikon.
Krok 4
Avokádo ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Plátky avokáda pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
Krok 5
Položte dosku daikonu na pracovnú plochu pred seba a potrite ju trochou zelenej omáčky. Na okraj daikonu položte 3-4 plátky uhorky, plátok avokáda a niekoľko vetvičiek koriandra. Držte zeleninu, zdvihnite daikonovú platňu a zrolujte ju. Koniec zaistite špajľou a rolku položte reznou stranou nadol na tanier. Týmto spôsobom všetky rolky ihneď podávajte, pokvapkajte citrónovou alebo limetkovou šťavou.