K receptu
Zdravé, výdatné jedlo, ktoré sa dá pripraviť na každodenný aj sviatočný obed či večeru.
zložitosť: priemer Kalórie: 532,19 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 30,98 g/25,48 g/43,54RúraDusenie, chradnutieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE800 g filé z morčacieho stehna 1 šálka ryže 400 g fazule z konzervy 400 g cherry paradajok 3 stredné paradajky 2 stredné cibule 1 zelené čili 2 strúčiky cesnaku 5 vetvičiek tymiánu malý zväzok bazalky malý zväzok petržlenovej vňate 10 zelených cibuliek 300 ml kuracieho vývaru 50 g maslo 2 lyžice. l. olivový olej čerstvo mleté čierne korenie soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 190°C. Morčacie filé nakrájajte na veľké kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska. Cesnak ošúpeme a necháme v celku. Vložte fazuľu do cedníka a opláchnite. Chilli papričku zbavíme semienok a nasekáme nadrobno.
Krok 2
Veľké paradajky zalejte vriacou vodou na 2 minúty, potom opláchnite studenou vodou, odstráňte šupku a nakrájajte na kocky. Cherry paradajky napichnite na niekoľkých miestach špáradlom.
Krok 3
Olivový olej zohrejte v širokom hrnci na strednú teplotu a opečte na ňom cibuľu do mäkka, preložte na tanier. Vložte morku do panvice a opečte do zlatista zo všetkých strán.
Krok 4
Na panvicu vráťte cibuľu, zalejte vývarom a pridajte nakrájané paradajky, tymian, cesnak, čili a fazuľu. Priveďte do varu, pridajte cherry paradajky, prikryte a vložte do rúry na 30 minút. Odstráňte veko a nechajte ďalších 10 minút, aby sa omáčka mierne zredukovala.
Krok 5
Kým sa moriak dusí, prepláchnite ryžu, kým voda nevytečie číra. Petržlenovú vňať a zelenú cibuľku nakrájame nadrobno. V hrnci rozpustite maslo a opečte na ňom zelenú cibuľku a petržlenovú vňať 2 minúty. Pridajte ryžu a varte ďalšie 2 minúty. Nalejte 2 šálky vriacej vody a pridajte soľ. Priveďte do varu a znížte teplotu na minimum, panvicu prikryte a varte 12 minút. Jemne premiešame.
Krok 6
Položte ryžu na tanier, položte na ňu moriaka a zalejte omáčkou. Listy bazalky nasekajte nadrobno a pred podávaním posypte jedlo.