Džem Feijoa s vlašskými orechmi
K receptu
Feijoa aj vlašské orechy sú bohaté na vitamíny a mikroelementy. Džem z feijoa s orechmi je preto zásobárňou potešenia aj úžitku.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 7 hodínVareniePopoludňajšie občerstvenieDezertPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetnarodeninyDovolenka detíINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg feijoa 200 g vlašských orechov šťava a kôra z 2 citrónov 800 g cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Feijoa nakrájajte na 1 cm hrubé plátky, vložte do zaváraninovej misy alebo širokého hrnca, posypte cukrom a nechajte 5–7 hodín.
Krok 2
Feijoa umiestnite do výsledného sirupu na vysoký oheň, priveďte do varu, odstráňte penu, znížte oheň na minimum.
Krok 3
Pridajte citrónovú kôru, šťavu a vlašské orechy. Varte 25–30 minút. Potom vložte do sterilizovaných pohárov, zatvorte, otočte a úplne vychladnite.