Džem Feijoa s vlašskými orechmi

Džem Feijoa s vlašskými orechmi

Džem Feijoa s vlašskými orechmi K receptu

Feijoa aj vlašské orechy sú bohaté na vitamíny a mikroelementy. Džem z feijoa s orechmi je preto zásobárňou potešenia aj úžitku.

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 7 hodínVareniePopoludňajšie občerstvenieDezertPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetnarodeninyDovolenka detíINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg feijoa 200 g vlašských orechov šťava a kôra z 2 citrónov 800 g cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Feijoa nakrájajte na 1 cm hrubé plátky, vložte do zaváraninovej misy alebo širokého hrnca, posypte cukrom a nechajte 5–7 hodín.

Krok 2

Feijoa umiestnite do výsledného sirupu na vysoký oheň, priveďte do varu, odstráňte penu, znížte oheň na minimum.

Krok 3

Pridajte citrónovú kôru, šťavu a vlašské orechy. Varte 25–30 minút. Potom vložte do sterilizovaných pohárov, zatvorte, otočte a úplne vychladnite.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik