Džem z červeného vína s korením
K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 677,35 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 20 min Použité: 0,47 g/0,08 g/141,80KonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 liter suchého červeného vína 800 g cukru 50 g pektínu 1 lyžička. škorica 1 lyžička. klinčeková kôra z 1 pomaranča Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pomarančovú kôru nakrájajte na malé pásiky.
Krok 2
Nalejte víno do hrnca, položte na mierny oheň, pridajte korenie a kôru. Pomaly zohrievame, privedieme do varu a na miernom ohni za občasného miešania ďalej dusíme 5 minút.
Krok 3
Pektín zmiešame v miske s cukrom a postupne prilievame do vína. Priveďte do varu. Odstráňte z tepla a nalejte do vopred sterilizovaných pohárov a uzavrite viečkami.
MIMOchodom
Poskytnutý a vyvinutý recept Maria Didurenko, tvorkyňa internetového obchodu Varenyevar.