Grilované kuracie filé s letným šalátom

K receptu

Grilované kuracie filé s letným šalátom je to pravé letné jedlo – ľahké, plné chuti a veľmi jednoduché na prípravu. Zapadá do všetkých pravidiel zdravého životného štýlu a správnej výživy, no ak ho chcete urobiť ešte diétnejším, stačí zo šalátu odstrániť zemiaky a nahradiť ich uhorkami.

zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 2 hodiny 30 minútHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 filety z kuracích pŕs 400 g zelenej fazuľky 300 g paradajok 300 g nových zemiakov 1 malá červená cibuľa 2 strúčiky cesnaku 5 vetvičiek kôpru olivový olej citrónová šťava, čerstvo mleté ​​čierne korenieNa omáčku:1 polievková lyžica. l. tekutý med 1 polievková lyžica. l. obilná horčica 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava 5 lyžíc. l. olivový olej soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cesnak ošúpeme a rozdrvíme v mažiari so štipkou soli a korenia, pridáme 1 polievkovú lyžičku. l. olivový olej a premiešajte. Touto zmesou potrieme kuracie filé a necháme 15 minút pôsobiť.

Krok 2

Zemiaky umyjeme kefou a v šupke uvaríme v osolenej vriacej vode. Ochlaďte a ošúpte. Zemiaky nakrájame na plátky.

Krok 3

Fazuľu vložte do vriacej osolenej vody a varte do mäkka 7 minút. Fazuľa by mala zostať mierne chrumkavá. Scedíme v cedníku a prepláchneme studenou vodou.

Krok 4

Paradajky nakrájajte na malé kúsky (ako zemiaky). Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Nakrájajte kôpor. Zemiaky, fazuľu, paradajky, kôpor a cibuľu zmiešame v šalátovej mise, dochutíme soľou, korením a dochutíme olivovým olejom.

Krok 5

Rozpálime grilovaciu panvicu a kuracie filety opečieme z oboch strán do zlatista. Preložíme do zapekacej misy a prikryjeme alobalom vložíme do rúry predhriatej na 180 °C na 5–7 minút. Hotové filé nechajte 5 minút pod fóliou.

Krok 6

Zmiešajte ingrediencie omáčky, aby ste vytvorili emulziu. Filet nakrájame na tenké plátky a prelejeme omáčkou. Šalát rozdelíme na taniere a podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik