K receptu
Grilované kuracie filé s letným šalátom je to pravé letné jedlo – ľahké, plné chuti a veľmi jednoduché na prípravu. Zapadá do všetkých pravidiel zdravého životného štýlu a správnej výživy, no ak ho chcete urobiť ešte diétnejším, stačí zo šalátu odstrániť zemiaky a nahradiť ich uhorkami.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 2 hodiny 30 minútHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 filety z kuracích pŕs 400 g zelenej fazuľky 300 g paradajok 300 g nových zemiakov 1 malá červená cibuľa 2 strúčiky cesnaku 5 vetvičiek kôpru olivový olej citrónová šťava, čerstvo mleté čierne korenieNa omáčku:1 polievková lyžica. l. tekutý med 1 polievková lyžica. l. obilná horčica 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava 5 lyžíc. l. olivový olej soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cesnak ošúpeme a rozdrvíme v mažiari so štipkou soli a korenia, pridáme 1 polievkovú lyžičku. l. olivový olej a premiešajte. Touto zmesou potrieme kuracie filé a necháme 15 minút pôsobiť.
Krok 2
Zemiaky umyjeme kefou a v šupke uvaríme v osolenej vriacej vode. Ochlaďte a ošúpte. Zemiaky nakrájame na plátky.
Krok 3
Fazuľu vložte do vriacej osolenej vody a varte do mäkka 7 minút. Fazuľa by mala zostať mierne chrumkavá. Scedíme v cedníku a prepláchneme studenou vodou.
Krok 4
Paradajky nakrájajte na malé kúsky (ako zemiaky). Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Nakrájajte kôpor. Zemiaky, fazuľu, paradajky, kôpor a cibuľu zmiešame v šalátovej mise, dochutíme soľou, korením a dochutíme olivovým olejom.
Krok 5
Rozpálime grilovaciu panvicu a kuracie filety opečieme z oboch strán do zlatista. Preložíme do zapekacej misy a prikryjeme alobalom vložíme do rúry predhriatej na 180 °C na 5–7 minút. Hotové filé nechajte 5 minút pod fóliou.
Krok 6
Zmiešajte ingrediencie omáčky, aby ste vytvorili emulziu. Filet nakrájame na tenké plátky a prelejeme omáčkou. Šalát rozdelíme na taniere a podávame.