K receptu
Delikátne teplo wasabi podčiarkne šťavnatosť a sladkosť sezónnych jahôd, zatiaľ čo fenikel dodá šalátu sviežu, sladkosť. Spojenie horkej rukoly s celou touto rastlinnou polyfóniou by som rád označil za ideálnu. A quinoa dodá šalátu sýtosť a urobí z neho kompletnú večeru na domácu dovolenku
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minVarenieVečeraHlavný chodŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvonarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIErukola – 100 gquinoa – 60 gfenikel – 80 čerstvý gogurt – 3-4 ks jahody – 250 g pistácie – 20 gNa wasabi omáčku:kyslá smotana – 140 g majonéza – 140 g kondenzované mlieko – 60 gwasabi – 20 glymon šťavy Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na omáčku zmiešame kyslú smotanu, majonézu, kondenzované mlieko, wasabi a citrónovú šťavu.
Krok 2
Quinou uvaríme v osolenej vode do mäkka. Fenikel nakrájame na tenké plátky. Uhorku ošúpanú a zbavenú semien na plátky.
Krok 3
Zeleninu a rukolu zmiešame s omáčkou a preložíme na tanier. Podávame s jahodami a ozdobíme pistáciami.
MIMOchodom
Recept poskytol Dmitrij Shurshakov, značkový šéfkuchár reštaurácie SEVEN.