Jarné jahody s rukolou a feniklom s wasabi omáčkou

K receptu

Delikátne teplo wasabi podčiarkne šťavnatosť a sladkosť sezónnych jahôd, zatiaľ čo fenikel dodá šalátu sviežu, sladkosť. Spojenie horkej rukoly s celou touto rastlinnou polyfóniou by som rád označil za ideálnu. A quinoa dodá šalátu sýtosť a urobí z neho kompletnú večeru na domácu dovolenku

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minVarenieVečeraHlavný chodŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvonarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIErukola – 100 gquinoa – 60 gfenikel – 80 čerstvý gogurt – 3-4 ks jahody – 250 g pistácie – 20 gNa wasabi omáčku:kyslá smotana – 140 g majonéza – 140 g kondenzované mlieko – 60 gwasabi – 20 glymon šťavy Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na omáčku zmiešame kyslú smotanu, majonézu, kondenzované mlieko, wasabi a citrónovú šťavu.

Krok 2

Quinou uvaríme v osolenej vode do mäkka. Fenikel nakrájame na tenké plátky. Uhorku ošúpanú a zbavenú semien na plátky.

Krok 3

Zeleninu a rukolu zmiešame s omáčkou a preložíme na tanier. Podávame s jahodami a ozdobíme pistáciami.

MIMOchodom

Recept poskytol Dmitrij Shurshakov, značkový šéfkuchár reštaurácie SEVEN.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik